Lekeområde rasert av kommunearbeid

Uteområdet ved en barnehage i Steinkjer i Nord-Trøndelag er blitt ødelagt etter felling av trær i området. – Noen har vel tatt i litt for mye, sier kommunen.

Uteområdet på en barnehage i Steinkjer i Nord-Trøndelag er blitt totalt ødelagt etter felling av trær i området. – Noen har vel tatt i litt for mye, sier kommunen.

SE VIDEO: Far til to av barna i Vårtun barnehage, Magnus Hagstrøm-Sjaastad filmet området som ble ødelagt av trefellinga.

– Da vi kom dit i dag tidlig var hele uteområdet rasert. Det lå trær over lekeapparatene som barnehagen selv har bygd og hele inngjerdinga var ødelagt, sier far til to av barna i Vårtun barnehage, Magnus Hagstrøm-Sjaastad til NRK.

Skal åpne barnehagen på mandag

Vårtun barnehage

Slik ser det vanligvis ut ved barnehagen i Steinkjer.

Foto: Steinkjer kommune

Det var forrige uke at Tørrvik Skog på oppdrag av Steinkjer kommune og Ogndalsbruket startet arbeidet med å rydde i skogen i Heggelia, som ligger like ved Vårtun barnehage.

Målet var å gjøre området mer åpent, bevare noen av de historiske trærne og for at innbyggerne skulle få bedre utsikt utover byen.

– Dette var vi veldig positive til i utgangspunktet, sier Hagstrøm-Sjaastad.

Tirsdag kveld fikk derimot foreldrene en mindre hyggelig beskjed fra en av de ansatte i barnehagen. Uteområdet var blitt totalt ødelagt som resultat av arbeidet.

– Flere av oss foreldrene dro dit i dag tidlig og vi ble rimelig sjokkert, sier den foresatte.

Trodde kommunen hadde startet rivningsprosess

Vårtun mottok senest 2. februar Forskerfrøprisen, en pris som går til barnehager som stimulerer til naturfaglig utforskning. Den deles ut av Naturfagsenteret og Utdanningsforbundet.

– Barnehagen er ganske spesiell slik, for de har laget alle lekeapparatene selv og Vårtun er kjent for å være flink til å engasjere barn i uteaktiviteter, sier Hagstrøm-Sjaastad.

Foreldrene har også i lang tid kjempet mot nedleggelse av barnehagen, men tapte for ei stund tilbake. Den skal nå slås sammen med Søndre Egge og Nordre Kvam barnehage.

– Vi har innrettet oss etter det, men da vi kom hit i morges begynte vi nesten å lure på om kommunen hadde satt i gang en rivningsprosess, sier Hagstrøm-Sjaastad.

Etter å ha sett området ble både ansatte og foreldre engstelige fordi barnehagen skal åpnes igjen etter sommerferien førstkommende mandag.

– Det kan ikke brukes slik som det ser ut nå, sier mor til et av barna i barnehagen, Hanne Skar til NRK.

– Dårlig dialog

Kontorsjef ved Steinkjer kommune, Kari Aarnes forteller til NRK at arbeidet med å felle trær i Heggelia skulle være en gladsak for innbyggerne, men at en kommunikasjonsfeil har gjort det til det motsatte.

– Trafikk, park og vei-avdelinga ved kommunen hadde blinket ut hvilke trær som skulle felles, men de som jobber på stedet har nok tatt i litt vel mye. De som hadde ansvar for arbeidet er nå på ferie, så det er vanskelig å si direkte hva som har skjedd. Dette er dårlig dialog rett og slett, sier Aarnes.

Kontorsjefen mener slike feil ikke skal være mulig.

– Når flere mannskap er på plass igjen etter sommerferien skal vi gå nærmere til verks for å finne årsaken, sier hun.

Kommunen har i dag vært på plass i barnehagen og startet opprydningsarbeidet.

– Når vi så hvordan det så ut, skjønte vi at det måtte aksjoneres fort slik at barnehagen kan åpnes på mandag. Vi har kalt inn alle tilgjengelige styrker for å få det gjort, sier Aarnes.