Hopp til innhold

Legger ned seks slakterier

Nortura og Spis Grilstad samler slaktinga av storfe og sau i et nytt storslakteri i Malvik og legger ned en rekke mindre anlegg.

Norturas fabrikk i Namsos.
Foto: Nortura.

Rundt 100 ansatte i de to selskapene mister jobben mens Malvik får flere hundre nye arbeidsplasser.

Storsatsing i Malvik

Nortura legger ned slakteriene i Namsos, Oppdal og Rissa. Spis Grilstad legger også ned på Oppdal i tillegg til anleggene i Levanger og Verdal.
Tilsammen berøres 300 ansatte. 200 får jobbe på det nye Malvik-slakteriet, det er uklart hvor mange som mister jobben.

Les: Oppdal rammes hardt


Nortura vil leie ut deler av kapasiteten ved det påbegynte storslakteriet i Malvik til Spis Grilstad.

Den samlede investeringen på bygging og overtagelse av utstyr i Malvik er på 500 millioner kroner. Den nye fabrikken på 20 000 kvadratmeter blir Norges største storfe- og småfeslakteri.

Video: Seks slakterier legges ned

300 ansatte enten omplassert eller oppsagt.
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Ordfører Terje Bremnes Granmo (Ap) i Malvik regner med opptil 500 nye arbeidsplasser i kommunen storslakteriet når står klart.

- Jeg er så glad at jeg må bruke utrykket hoppe i taket for å vise følelsen jeg har i dag, sier Bremnes Granmo.

Overkapasitet

Både Nortura og Spis Grilstad sliter med stor overkapasitet på slakting, med mange gamle og små slakterier som trenger vedlikehold og oppdateringer.

- Det er viktig å få ned kostnadene mest mulig. Å overta Malvik-fabrikken og utføre leieslakting for våre for forretningsforbindelser er en god og fornuftig løsning for alle parter. Dette sikrer en sterk kjøttindustri i Trøndelag, sier styreleder Sveinung Svebestad i Nortura i pressemeldingen.

Les: Frustrerte ansatte på Tunga