Lazio ble igjen for sterke mot Rosenborg

Rosenborg slet med å skape målsjanser og tapte fortjent 2-0 hjemme på Lerkendal.

Lazio rbk

Lazio hadde god kontroll mot Rosenborg. Her stanger Filip Djordjevic inn 1-0.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborg fikk en verst tenkelig start i hjemmemøtet med Lazio. Filip Djordjevic fikk gå opp upresset på et hjørnespark, og stanget italienerne i ledelsen etter syv minutter.

Før det var spilt en halvtime var spissen fra Serbia igjen frampå. Et balltap fra Ole Selnæs ga Lazio fritt spillerom og Djordjevic kunne sette inn sitt andre for dagen. Kvelden ble ikke bedre for Rosenborg da Tore Reginiussen måtte forlate banen med en skade like etterpå.

– Jeg syns jeg skal ha frispark når jeg mister ballen der. Han kakker meg på hælen og jeg mister balansen. Den er soleklar i min bok, sier Ole Selnæs.

Kunne blitt verre

Det kunne fort blitt verre før Rosenborg fikk summet seg, men Andre Hansen vartet opp med en flott redning da Antonio Candreva kom helt alene med målvakten. RBK kom bedre med mot slutten av omgangen, og et innlegg fra Pål Andre Helland holdt på å snike seg i mål, men traff stolpen.

– Vi må bare erkjenne at vi ikke var gode nok i dag. Vi var på etterskudd hele veien og Lazio hadde virkelig dagen, sier Mike Jensen.

Mike Jensen etter kampen

Det ble en tung dag på jobben for Mike Jensen og Rosenborg.

– Bedre i bortekampen

I bortekampen i Roma skapte Rosenborg mange målsjanser. I dag var det tynt.

– Prestasjonen vår på bortebane var mye bedre enn kampen i dag, innrømmer Jensen.

I andre omgang hadde Lazio mye ball, og Rosenborg slet med å skape sjanser. Et par langskudd fra Pål Andre Helland og Mike Jensen var det nærmeste RBK kom målsjanser i første del av andre omgang.

– Vi skaper nesten ingenting. Det er veldig skuffende på hjemmebane. Vi slår veldig mange dårlige pasninger, og gjør enke feil, sier Jørgen Skjelvik.

Nytt rødt kort

Lazio fikk heller ikke denne gangen fullføre kampen med 11 mann. Syv minutter før slutt langet Balde Diao Keita ut en hånd mot ansiktet til Pål Andre Helland, og fikk marsjordre av dommeren.

Men det hjalp lite for Rosenborg, som likevel tapte kampen 2-0.

– Vi møter et bedre lag i dag. Vi må huske på at de ble nummer tre i Serie A, sier en skuffet Selnæs.

Laster innhold, vennligst vent..