NRK Meny
Normal

Lastebileiere kritisk til at de mister rabatter

Lastebileierforbundet i Trøndelag reagerer på de nye takstordningene som skal innføres på en rekke nye bomveger og bomringer. Årsaken er at lastebilene ikke får rabatt slik som personbiler.

Roar Melum

Roar Melum og trønderske lastebileiere liker ikke at de nå mister rabatten i bomstasjonene.

Foto: NRK

Det er heller ikke satt noe tak for hvor mange passeringer de store bilene må betale for.

Vanskelig konkurranse

Regionsjef Roar Melum i Lastebileierforbundet i Trøndelag sier høyere bomtakster gjør det enda vanskeligere å konkurrere med utenlandske lastebiler som ofte ikke betaler bomregningene.

– Ja, det vil være en utfordring for norsk transportnæring i konkurranse med utenlandsk transportnæring som vi dessverre ser altfor ofte kjører fra bomregningene sine, sier Melum til NRK.

Brikke i bilen

Nå mister altså lastebileierne rabatten fordi de er tvunget til å ha brikke i lastebiler. Rabatt på grunn av brikke får man for å få bilister til å gå over til brikke for å spare innkrevingskostnader.

Å gi rabatt til lastebileiere hvor alle likevel har brikke i bilene sine har da ikke noe poeng lenger, mener myndighetene.

– Ja, det er utfordrende for oss dette. Vi betaler jo veldig mye i bomavgifter allerede i dag. Det er ikke alt vi betaler som vi får viderefakturert på våre kunder, sier Roar Melum.