Lastebil lekker diesel ved drikkevannskilde

En lastebil kjørte av veien på Riksvei 31 mellom Røros og Brekken like etter klokka 09 fredag. Hendelsen skjedde ved en drikkevannskilde og lastebilen lekker diesel, men det skal ikke være fare for drikkevannet.

Utforkjøring mellom Brekken og Røros

En semitrailer kjørte av veien og lekker diesel. Brannvesenet har hindret lekkasje til drikkevannskilden, som sees i bakgrunnen.

Foto: Nils Kåre Nesvold / Nea Radio

Ifølge operasjonsleder Bjørn Handegard i politiet, er det er drivstoff fra lastebilens tank som lekker. Hendelsen skjedde i nærhet til drikkevannskilde ved Rundhåa ved Brekken.

– Det er maksimalt hundre meter til nærmeste drikkevannskilde og det er en skråning som fører ned til vannet, sa Handgard kort tid etter hendelsen.

Øyvind Unsgård i politiet på Røros er på stedet, og sier til Nea radio at lekkasjen er begrenset til kjøretøyets drivstofftank. Han antar at det maksimalt er snakk om 200-300 liter.

– Brannvesenet har skumlagt området og bekrefter at det ikke er fare for lekkasje til drikkevannskilden, forteller Unsgård.

Utenlandsk vogntog

– En polsk semitrailer kom kjørende i retning Røros. I en høyresving ble det litt for glatt og da kjørte den ut. Nå står traileren godt nede i grøfta og er ikke til hinder for trafikken, sier Unsgård til Nea radio.

Det skal ha vært glatt kjørebane på strekningen og det skal ha vært medvirkende årsak til utforkjøringen, ifølge Unsgård.

– Det er veldig glatt på stedet og det var en medvirkende årsak til velten. Det er bedt om strøing på stedet, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i politiet. Brannvesenet er på stedet og har skumlagt stedet. Politiet har foreløpig ingen mistanke om at kjøretøyet kjørte med for dårlige dekk, men vi skal undersøke dette nærmere.

Føreren kom fra utforkjøringen uten skader, men ble tatt med til legevakt for sjekk.

Laster kart, vennligst vent...

Lastebilen kjørte av veien ved en drikkevannskilde mellom Brekken og Røros like etter klokken 09.