Hopp til innhold

Lars ble delvis lam – anmelder kirurg

Etter en prolapsoperasjon ved Sykehuset Levanger ble Lars Østlie delvis lam i høyre ben og i underlivet. Han mener han er feilbehandlet og har anmeldt kirurgen som opererte han.

Lars Østlie og sønnen Ingar Østlie

SKULLE PÅ TUR: Lars Østlie og sønnen Ingar skulle leve et år på Finnmarksvidda. Nå er turen utsatt.

Foto: Privat

– Fra første august skulle jeg og sønnen min bo et helt år på Finnmarksvidda i telt og lavvo. Farte rundt, jakte og fiske, forteller Lars Østlie.

Nå er turen utsatt på ubestemt tid, da Østlie ble delvis lam i høyre fot og i underlivet, etter det han selv mener er feilbehandling ved Sykehuset Levanger.

– Vanvittige smerter

Lars Østlie

TRE OPERASJONER: Østlie måtte gjennom tre operasjoner, og har nå anmeldt kirurgen som opererte ham de to første gangene.

Foto: Privat

– Jeg har en gammel skade som har blitt litt verre i løpet av vinteren, men det har ikke vært verre enn at jeg har vært i full jobb og kunne gått fjellturer, sier Østlie.

Lørdag 11. juni våkner har derimot opp med store ryggsmerter og vanskeligheter med å tisse.

– Smertene er så store at jeg ikke klarer annet enn å dra på legevakta på Stjørdal, forteller meråkerbyggen.

Derfra blir han sendt til Sykehuset Levanger, hvor han blir operert for prolaps. Etter operasjonen merker han fort at alt ikke er som det skal være.

– Jeg våkner med vanvittige smerter, og det første jeg husker er at jeg blir holdt nede i senga av flere mennesker.

Anmeldte kirurgen

Lars Østlie

SMERTER: Østlie våknet med sterke smerter etter den første operasjonen.

Foto: Privat

Undersøkelser viser at det har oppstått blødninger, og han opereres på nytt av samme kirurg. Heller ikke denne gangen er operasjonen vellykket og han blir sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim. Der blir han operert for tredje gang.

– Etter operasjonen forteller legen at feilen var ei blodåre som pumpet blod i ryggraden min. Hun sa også at dette var en sak for pasientskadeerstatningen, sier Østlie.

Østlie har nå anmeldt kirurgen som opererte ham i Levanger og vil også klage saken inn for Norsk pasientskadeerstatning.

Beklager sterkt

Bernt Melby, klinikkleder ved ortopedisk avdeling i Levanger, sier at om de gjør feil, ønsker de å lære av det.

– Jeg beklager sterkt på sykehusets vegne at pasienten har opplevd å få komplikasjoner, at han må igjennom flere inngrep og kanskje kan få senplager av operasjonen, sier Melby.

Hva som skjer videre i saken blir opp til Norsk pasientskadeerstatning.

– Den sakkyndige vurderingen som blir gjort av Norsk pasientskadeerstatning vil belyse om pasienten skulle vært operert, om vi opererte med riktig metode og om vi fulgte opp komplikasjonen på riktig måte. Rapporten vil gi svar på en del av de spørsmålene, sier Melby.