NRK Meny
Normal

Nå skal lappene komme til nytte

Nå skal lappene fra NRK Trøndelags uhøytidelig strikkekonkurranse før jul, endelig komme til nytte. Lappene er blitt til åtte små og store tepper. Seks av dem deler vi ut. Har du forslag til hvem?

Lappene fra høstens strikkekonkurranse, er blitt til flotte og fargerike tepper i hendene til Steinkjer Quiltelag.

Hvis du har en tanke om hvor de kan komme til nytte, vil vi gjerne ha ditt forslag. Seks av teppene deles ut etter forslag fra dere lesere over påske.

Send en mail til oss med navn på den du mener bør få et av teppene med en kort begrunnelse til trondelag@nrk.no innen fredag 25. april.

Mailen skal også inneholde navn og telefonnummer på den som kommer med forslaget.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fargerikt teppe
Foto: Linda Bjørgan / NRK

600 lapper

Det var i forbindelse med NRKs strikkekveld at NRK Trøndelag satte i gang den uhøytidelige strikkekonkurransen. Folk ble bedt om å sende inn en strikket lapp på 15 x 15 cm og lappene strømmet på. Nærmere 600 lapper ble det til slutt.

Før jul kåret vi folkets favorittlapper .

Steinkjer quiltelag har heklet sammen lappene til åtte flotte tepper, Hovedteppet med vinnerlappene, er blitt til et flott veggteppe som skal pryde NRKs resepsjon på Lø i Steinkjer. Det minste teppet, syr vi pute av til gjestekroken for morgensendingene i NRK Trøndelag på Tyholt.

De øvrige seks teppene, deler vi ut.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Strikkelapper

Detalj fra teppet med vinnerlapper som nå skal pryde NRK-resepsjonen i Steinkjer.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Damene i Steinkjer quiltelag har hatt en omfattende jobb med å sortere og hekle sammen lappene. De har sortert etter farger og mønster. Alle teppene kan henges på vegg. Noen av dem er også godt egnet som vogntepper.

– For å få til å sy sammen lappene, måtte vi bruke bare de lappene som hadde de eksakte målene. Likevel ble det altfor mange til bare ett teppe, det var ikke gjennomførbart, sier leder i quiltelaget, Grete Austmo.

– Vi starta med å sortere ut lappene som skulle bygges rundt vinnerlappene. Videre sorterte vi på farger, så vi har fått brukt mye fargelære og lært mye i løpet av prosjektet, sier Grete Austmo.

Resten går til barnehjem

Mange av de innsendte lappene var mye større enn 15 x 15. De skal sys sammen til enklere tepper og går til barnehjem i Hviterussland.

Her er alle strikkelappene som kom inn til vår redaksjon før jul.

Video fra Trøndelag

Blå himmel og fine forhold- vinterferien er i gang i Trøndelag.
På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.