Hopp til innhold

Lanserer stjernespekket sesongavslutning i Granåsen

Flere av verdens beste langrennsløpere kommer til Granåsen 11. april, når dagens store skiløpere møter morgendagens helter i langrennssprint.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Langrenn kvinner

OL-dronningen Marit Bjørgen stiller til start i Granåsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Arrangørene får med seg både Marit Bjørgen, Emil Iversen, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth og Anne Kjersti Kalvå til start på showet.

– Dette blir en fin avslutning på sesongen med de beste trønderske løperne på startstreken. Her får også unge løpere møte skistjernene til dueller, forteller Guri Hetland i VM 2023 som står bak arrangementet.

I tillegg har de invitert en rekke andre løpere som Johannes Høsflot Klæbo, Jørgen Graabak, Magnus Moan, Emil Hegle Svendsen og Petter Northug i tillegg til de svenske landslagsløperne.

Northug og Golberg i Drammen

Arrangørene håper at også Petter Northug blir med på skishowet.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nytt rennformat

Rennet starter med en prolog (1 km) for alle påmeldte fra og med 15 år, hvor man kan kvalifisere seg til finalen. Finalen gås som et utslagsrenn hvor de bakerste etter hver runde blir tatt ut av løpet helt til de aller sterkeste gjør opp om seieren.

Et knippe eliteløpere i kvinne- og herreklassen er invitert og vil være direktekvalifisert til sine respektive sprintfinaler. I tillegg skal lokale løpere fra 15 år konkurrere om plasser i finaleheatene. I kvalifiseringsrennet som går om ettermiddagen er det plass til 300 løpere, ifølge arrangørene.

Selve skishowet starter kl. 19.00.

Stor opplevelse

Guri Hetland

Guri Hetland håper mange tar turen til Granåsen 11. april.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– De etablerte stjernene ønsker å stå på startstreken med unge talenter. De vil inspirere morgendagens løpere og bidra til utvikling av idretten, sier Hetland.

I tillegg til skiløpere i verdensklassen blir det også musikk fra en scene i Granåsen med artistene Dagny og Jo Sverre. Et tettpakket show som avsluttes i 21-tida.

– Vi lanserer et helt nytt format og håper det treffer publikum. Det legges ut 10.000 billetter på mandag og dette vil bli en fin anledning til å få se trønderske skistjerner. Og kanskje en forsmak på et VM i Trondheim i 2023, en måned før det avgjøres om vi får mesterskapet, sier Hetland.