Matvarekjeden kaller produktet for «Godt kjøp», skriver
. Kyllingen blir billigere, men da får du samtidig salt og vann med på kjøpet.– Fornøyd i Sverige
– Folk etterspør ulike kvaliteter. Mange som har vært i Sverige er veldig fornøyd med den kyllingen. Nå kan de få den hos oss også, sier innkjøpssjef Tor-Erik Aag i Rema 1000.
Fra før er det kjent at det er sprøytet saltlake inn i både svensk og dansk kylling. Og jo dyrere kyllingen er, desto mindre vann er det i den.
– Vi konkurrerer på pris, og med disse produktene viser vi at det er ulik kvalitet på varene, sier Aag til avisa.
– Trenger ikke saltlake
Men kjøkkensjef Mathias Vleeshouwers mener norsk kylling ikke trenger saltlake.
– Norsk kylling er små, fine og møre. Særlig kyllingfileten er en liten og mør muskel og trenger ikke saltlake, sier han til avisa.
Aftenpostens matspaltist Yngve Ekern reagerer også på at Rema 1000 nå bryter med trenden om sunnere og renere mat, i tillegg til Helsedepartementets kostholdsråd.
– «Godt kjøp» kan fort bli oppfattet som «Dårlig gjort». Stadig flere forbrukere er opptatt av skikkelig råvarer og ærlig mat. Innsprøyting av saltvann i kylling og høyere fettinnhold i pølser blir nok ikke oppfattet som en riktig utvikling, sier Ekern.
Reagerer på utvanning
Nortura eier konkurrenten Prior, og de reagerer på Remas utvanning av kyllingen.
– Vann, salt og fett er velkjente triks i bransjen. Det gjør maten billig og det gir smak, men om helsen din har godt av det, er en helt annen sak, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura til Aftenposten.