Normal

Lanserer kylling med saltvann

Rema 1000 lanserer nå kylling med saltvann i butikkene sine.

Kyllingfilet

Rema 1000 skal selge kylling i saltlake.

Foto: Colourbox

Matvarekjeden kaller produktet for «Godt kjøp», skriver Aftenposten . Kyllingen blir billigere, men da får du samtidig salt og vann med på kjøpet.

– Fornøyd i Sverige

– Folk etterspør ulike kvaliteter. Mange som har vært i Sverige er veldig fornøyd med den kyllingen. Nå kan de få den hos oss også, sier innkjøpssjef Tor-Erik Aag i Rema 1000.

Fra før er det kjent at det er sprøytet saltlake inn i både svensk og dansk kylling. Og jo dyrere kyllingen er, desto mindre vann er det i den.

–  Vi konkurrerer på pris, og med disse produktene viser vi at det er ulik kvalitet på varene, sier Aag til avisa.

– Trenger ikke saltlake

Men kjøkkensjef Mathias Vleeshouwers mener norsk kylling ikke trenger saltlake.

– Norsk kylling er små, fine og møre. Særlig kyllingfileten er en liten og mør muskel og trenger ikke saltlake, sier han til avisa.

Nina Sundqvist

Nina Sundqvist i Nortura reagerer på at Rema skal selge utvannet kylling.

Foto: Nortura

Aftenpostens matspaltist Yngve Ekern reagerer også på at Rema 1000 nå bryter med trenden om sunnere og renere mat, i tillegg til Helsedepartementets kostholdsråd.

– «Godt kjøp» kan fort bli oppfattet som «Dårlig gjort». Stadig flere forbrukere er opptatt av skikkelig råvarer og ærlig mat. Innsprøyting av saltvann i kylling og høyere fettinnhold i pølser blir nok ikke oppfattet som en riktig utvikling, sier Ekern.

Reagerer på utvanning

Nortura eier konkurrenten Prior, og de reagerer på Remas utvanning av kyllingen.

– Vann, salt og fett er velkjente triks i bransjen. Det gjør maten billig og det gir smak, men om helsen din har godt av det, er en helt annen sak, sier kommunikasjonsdirektør Nina Sundqvist i Nortura til Aftenposten.