Hopp til innhold

Lang veg fram for RBK

Etter fire poeng av 18 mulige innrømmer Erik Hoftun at RBK må revurdere årets målsetting.

Erik Hoftun
Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

RBK har fire poeng og ligger 10 poeng bak Stabæk på tabellen.

- I ettertid kan man si at vi ikke trente nok formasjon i vinter, i forhold til hva vi burde, sier Erik Hoftun.

- Det ble gjort prioriteringer, men 4-4-2-systemet tok lengre tid å få inn enn vi hadde trodd. Resultatene sier dette, og når det blir slik, må man også spørre seg om vi trenere er dyktige nok til å formidle 4-4-2-budskapet, sier Hoftun til Adresseavisen.

Tilbake til 4-3-3

Etter gjentatte forsøk uten resultater var RBK tilbake i 4-3-3 mot Stabæk. I det som ble en jevn kamp, men hvor RBK igjen ble stående uten poeng.

Hoftun mener imidlertid det blir for lettvint å si at 4-3-3 er løsningen til Erik Hamren er på plass.

- Kritikerne har glemt at vi underpresterte i 4-3-3 i fjor. Derfor la Trond (Henriksen) og de andre om til to spisser, og hadde kjempesuksess. Det blir for enkelt å rope på 4-3-3 igjen allerede nå, sier han.

Stikker fingeren i jorda

- Men slik situasjonen er, er vi nødt til å stikke fingeren i jorda. Vi er ikke noe topplag, og det kommer ikke til å snu slik, sier Hoftun, og knipser med fingrene.

Nå mener Erik Hoftun RBKs sesongstart får konsekvenser for målsettingen om å havne blant de tre beste.

- Det er det riktig å si at vi revurderer den. Vi har ikke noe valg på det. Vi er ti poeng bak Stabæk. Da sier det seg selv.

- Vi hadde jo et håp om at vi skulle være blant de tre. Og vi skal tilbake. Målsettingen om en dag å være topp 30 i Europa står ved lag. Men det kan ta tid. Det må ikke skje i 2008, konkluderer Hoftun.