Hopp til innhold

Lammesuppe

 

Lammesuppe
Foto: Jørn Haudeman Andersen / NRK

 

Lammesuppe

Jevnet lammesuppe med smakssterke boller.

Lammebog/nakke kuttes opp i biter og kokes mørt i ca. 2,5 time. Kokes sammen med løk, purreløk, gulrot, sellerirot, hel svart pepper, salt, timian, rosmarin og laurbærblad.

 Kjøttet renskes av beina og kuttes i små terninger.

 Krafta jevnes med maizenna til en fin suppekonsistens.

Smakes til med litt seterrømme, fløte, rosmarin, merian (oregano) og litt normalsaltet smør.

Gulrøtter, purreløk og rotselleri kuttes i veldig små terninger (brunoaise). Brukes som garnityr i suppa sammen med kjøtterninger og smakssterke lammeboller.

Lammeboller:
Rått lammekjøtt kjøres i kjøkkenmaskin sammen med litt salt og potetmel (50 g per kilo kjøtt). Spes med litt fløte og isvann til en fin konsistens.

Smakes til med pepper, salt, rosmarin, hvitløk, soltørket tomat og chili (tabasco). Vær forsiktig med chilien.

Bollene posjeres i lettsaltet vann eller lammekraft.

Serveres med godt brød til.

God appetitt!