NRK Meny
Normal

Lammeskav

 

Lammeskav

 

 

 

Lammeskav

Beregn 200 g lammeskav per person
1 dl olje til steking

Saus

2 dl rødvin
1 boks crème fraîche
Salt
Pepper
Timian eller rosmarin

Kjøttet kan stekes fra frossen tilstand. Om en tiner kjøttet bør det være så fritt for væske som mulig.

 Ha oljen i en flat, vid og tykkbunnet panne. Varm godt opp og stek skavet raskt. Unngå å ha for mye i panna , stek heller i to omganger. Ta panna av varmen og ta ut kjøttet. Sett panna på plata igjen og tilsett rødvinen, som kokes inn til halvparten. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og pepper. Litt frisk timian eller rosmarin vil sette en fin spiss på sausen.

Tomatiserte grønnsaker (ratatouille)

100 g løk, grovhakket
3 fedd hvitløk
200 g squash
200 g aubergine
100 g purreløk
100 g rød paprika
1 boks hermetiske tomater
Salt og pepper
1,5 dl olje til steking/fresing
Basilikum eller timian

Grønnsakene grovkuttes, ca, 1x1 cm. Finhakket hvitløk freses i oljen. Tilsett løk og fres til den blir gyllen. Tilsett squash og aubergine som stekes til de begynner å bli lysebrune i kantene. Tilsett purreløk og paprika og rør godt rundt. Tilsett de hermetiske tomatene og kok raskt opp. Smakes til med salt og pepper. Om ønskelig kan en tilsette litt fersk basilikum eller timian like før servering.

Anrett grønnsakene i et fat, fordel kjøttet over og strø over litt salt og nykvernet pepper. Sausen serveres ved siden av. Mandelpoteter, gjerne stekte, smaker fortreffelig til. Men til en aftenkos går det fint med litt grovt, ferskt rugbrød.