Hopp til innhold

Lammefrikassé

 

Lammefrikassé
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

 

 

 

 

Ingredienser


700 g lammekjøtt uten ben fra stek eller bog
4 dl vann
2 ts salt
2 stk. gulrot
2 stk. persillerot
1 bunt vårløk / purreløk
1 bunt frisk grønn asparges /kålrot
½ ts pepper
1 ss frisk timian 1 ts tørket
1 ss frisk timian 1 ts tørket
2 ss sitronsaft
1 dl melk
1 ss maisennamel
1 dl rømme

Slik gjør du:

1. Kok opp vann og salt. Skjær kjøttet i terninger og kok opp.

2. Skum godt av og la kjøttet trekke i 20 minutter.

3. Tilsett grønnsaker skåret opp i mindre biter og ha i krydder. La det trekke videre i 10 minutter.

4. Kok opp og jevn med maisenna utrørt i melken. Smak til med rømme, urter og krydder.