Hopp til innhold

Lammeburger

 

Lammeburger
Foto: Håvard Zeiner / NRK

 

Lammeburger

½ kg grovkvernet lammekjøtt 
¼ kg kjøttdeig (ekstra fint med kalvekjøtt)
1 ss salt
½ ts sort pepper, gjerne grovmalt
1 ts tørket timian
1 ts tørket rosmarin
1 ts malt ingefær
2 fedd finhakket hvitløk
1 egg

Kjøttet skal være kjøleskapskaldt. Alt blandes for hånd eller i maskin. Bruk lav hastighet på maskina.

Form burgerne til ønsket størrelse og stek i panne eller på grill til de er ferdigstekte. Burgerne smaker best nystekte, men kan selvfølgelig fryses. Hvis du skal fryse burgerne, så pass på at råvarene er ferske og ikke frosne.

Server burgerne med råstekte rotgrønnsaker og stekte poteter.

Ønsker du saus kan du gjøre slik:
1 beger (3dl) kesam naturell
½ ts tørket timian
¼ ts tørket rosmarin
½ fedd hvitløk, finhakket
½ ts fransk sennep

Bland alt sammen og la sausen stå minst 1 time før servering.