Laster kart, vennligst vent...

Lakselus i Trøndelag

Oppsummert

Lakselus og rømd fisk er framleis dei største miljøutfordringane for oppdrettsnæringa. Det slår Havforskingsinstituttet fast i sin årlege risikorapport. Dei har i år bestemt seg for å auka overvakinga av lakselus for å kunne gi betre råd.

  • Vil ikke betale etter luseskader

    Måsøval Fiskeoppdrett på Frøya godtar ikke forelegget på fem millioner kroner som de fikk etter et lakselusangrep for snart to år siden. I ei pressemelding skriver selskapet at de mener det ikke er grunnlag for straffansvar. Saken vil nå bli oversendt tingretten.

  • Lerøy må betale 1,4 millioner i bot

    Mattilsynet sentralt har behandlet klagesaken, og det er nå klart at oppdrettsselskapet Lerøy Midt må betale boten på 1,4 millioner, skriver Adresseavisen. Over 20.000 fisk døde ved en avlusningsstasjon på Hitra våren 2016, og i etterkant fikk Lerøy Midt en bot på 1,4 millioner for brudd på dyrevelferdsloven.

  • Bedre resultat for SalMar

    Lakseselskapet SalMar hadde et driftsresultat på 801,3 millioner kroner i tredje kvartal mot 576,3 millioner kroner i samme periode i fjor. I løpet av kvartalet slaktet SalMar-konsernet 34.000 tonn laks mot 29.600 tonn i tredje kvartal i fjor. Konsernsjef Trond Williksen sier at selskapets langvarige investeringer for håndtering av lakselus nå begynner å gi resultater.