NRK Meny
Normal

Laksefiskestudenter til Grong

Til høsten kan du studere studere laksefiske ved Grong videregående skole. Landets første utdanning innen sportsfiske har søkere fra hele landet

 

Laksefiske i Namsen
Foto: NRK Trøndelag

Grong videregående skolen får landets første og eneste linje for sportsfiske.

Ungdom fra hele landet har meldt sin interesse, og til høsten starter en klasse på 15 elever som skal fiske mye i løpet av skoletida.

 

Nå er de altså den første skolen i landet som tilbyr en egen sportsfiskelinje der ungdom med fiskedrømmer kan få oppfylt sine innerste ønsker. Mange av søkerne er naturlig nok fra Namdalen, men ungdom fra Nord-Norge, Oslo og Lillehammer har søkt og kommet inn.

Jobb i sportsbutikk, lakseguide eller annen videre utdanning er altså mulig etter tre år som sportsfiskeelv i Grong. Skolen ligger midt i smørøyet for fiske både i fjell og elv, og de har reklamert med at de etter hvert vil ha plass til 30 elever på linja hvert år.

 

 

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.