NRK Meny
Normal

– Han er nok veldig skuffet

Eldar Rønning drøm om medalje på dagens 15 kilometer i OL gikk i vasken. Hjemme i Trondheim skjønner de ikke helt hva som skjedde.

Laila Rønning

Elders Rønnings kone, Laila Rønning, er skuffet over dårlige resultatet til de norske løperne på dagens 15 kilometer.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Laila Rønning løper

Laila Rønning jogget seg en tur mens mannen gikk dagens 15 kilometer. - Det er for spennende å se på, sier hun til nrk.no

Foto: Lars Erik Skjærseth

Det ble tungt for de norske på dagens klassiske 15km i Sotsji. I påskesnøen i Russland ble sveitsiske Dario Cologna flere hakk for sterk for det norske laget.

Flere av de norske løperne hadde pekt ut denne øvelsen som mesterskapets høydepunkt. I stede ble det en svart norsk dag i sporet.

Beste norske ble Chris Jespersen på 6. plass.

Eldar Rønning sa til NRK etter løpet at han ble veldig sliten på de siste kilometrene.

Sjanseløs

Rønning startet først av de norske, men ble tatt igjen av både svenske Johan Olsson og Dario Cologna. Men han greide ikke å holde følge med de to som var raskest i dag.

– Akkurat nå tror jeg han er veldig skuffet. Han har trent for denne dagen nesten hver dag i fire år. Han har tenkt på denne dagen i alle treningsøktene siden 1. mai i fjor, så jeg tror han trenger noen timer nå før han kommer seg opp til overflata igjen, sier kona Laila Rønning.

Før dagens renn sa konen at dagens konkurranse ville bli karrierens viktige renn for Eldar Rønning. Målet var å ta medalje i det som trolig blir hans siste OL.

– Jeg vet ikke årsaken til det dårlige resultatet, men alle på det norske laget presterte for dårlig i dag. Akkurat som damene gjorde i går. Det skal bli spennende å høre hva de sier, sier Laila.

Les også: – Ikke mulig å bli bedre til å stake

På joggetur

Selv greier ikke Laila Rønning å se på at mannen går skirenn. Under dagens 15km tok hun seg en lengre joggetur, mens barna var hjemme med sin mormor.

Før dagens øvelse innrømmet hun at hun knapt har sett sin kjære gå skirenn på flere år.

– I fjor så jeg ett verdenscuprenn. Da endte jeg opp med å stå i sofaen og skrike høyt i stua. Datteren vår begynner å forstå at mamma blir rar når pappa går skirenn, men minstemann skjønte ingenting, sier hun.

Her kan du lese hvordan 15 kilometeren utviklet seg.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25