Hopp til innhold

Lagrer vaffelmiks og kakao i våpenskap

Ei turisthytte i Steinkjer i Nord-Trøndelag har hatt fem innbrudd det siste halvåret og tyvene har brukt trillebår til å frakte en mengde matvarer. Nå tar eierne grep.

våpenskap hytte steinkjer

Dugnadsgjengen ved turisthytta i Steinkjer har gjort om et våpenskap til matlager etter flere innbrudd.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

elsa strugstad

Elsa Strugstad jobber ved turisthytta i Steinkjer og synes det er skuffende at noen stjeler maten de skal servere.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Alt av sjokolade, kakao, sukkerbiter og ost er blitt tatt fra oss. Sist gang tyvene var her hadde de også forsynt seg fra redskapsboden vår. Trillebåra som lå inni der var låst fast med kjetting, men tyvene fant nøklene og fikk brukt båra til å frakte varene i, sier Elsa Strugstad ved turisthytta i Steinkjer til NRK.

Har anmeldt forholdene

Turistforeningas hytte ligger ved Svarttjønna på Byafjellet i Steinkjer og er åpen for publikum hver søndag. Her har ubudne gjester vært på besøk fem ganger det siste året.

– De ødelegger døra og kommer seg inn, sier Ole Fladvad til NRK.

De frivillige ved hytta forteller at det ikke er store verdier som har blitt stjålet, men at det likevel er utrivelig å komme dit når noen har brutt seg inn. De siste tilfellene i sommer er derfor blitt anmeldt til politiet.

– Vi blir skuffet. De første gangene tok vi ikke så hardt på det, vi ryddet opp og handlet inn på nytt. Men sist jeg kom hit og så at det hadde vært tyver her ble jeg motløs, for da var det mye å rydde opp i, sier Strugstad.

(Artikkelen fortsetter under):

vaffel

Mange matvarer har det siste året blitt stjålet fra turisthytta ved Svarttjønna, blant annet vaffelmiks og ost.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Sikrer sjokoladepulveret

Hytta driftes av frivillige og hver søndag kommer folk for å jobbe dugnad ved Svarttjønna. Da synes de ikke det er noe særlig å finne bygget rundstjålet.

Dugnadsgjengen er derimot ikke rådvill og har gått til innkjøp av et stort våpenskap for å hindre at tyvene får tak i varer.

– Vi har satt inn hyller i stedet for det man bruker å ha geværene i og nøkkelen tar vi med oss når vi drar for dagen. På denne måten kommer ikke tyvene seg inn og sjokoladepulveret blir sikret, sier Fladvad.

(Artikkelen fortsetter under):

Svarttjønna i Steinkjer

De som besøker Svarttjønna og turisthytta i Steinkjer synes ikke det er greit at tyver tar seg til rette i området.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Har ikke ord

Nord-Trøndelag turistforening opplyser til NRK at innbrudd i deres hytter skjer svært sjelden. Svarttjønna er derimot et unntak, og det misliker turfolket sterkt.

– Det er veldig synd at folk ikke klarer å la ting være i fred på en plass som dette. Det er jo så trivelig å være her, sier Monica Holøyen som er på besøk ved tjønna.

– Jeg skjønner ikke at folk kan gjøre noe slikt. Når man har en så fin plass og når man tenker på all dugnaden som blir lagt ned, har jeg ikke ord for at folk klarer å gjøre sånt, sier Thor Helge Øye til NRK.

SE TV-REPORTASJEN:

Ei turisthytte på Byafjellet i Steinkjer har hatt fem innbrudd det siste halvåret og tyvene bruker trillebår til å frakte med seg en mengde matvarer.

SE VIDEO: De frivillige som jobber ved turisthytta på Byafjellet i Steinkjer er oppgitt over flere tyveri det siste året.