NRK Meny
Normal

Laget juleby av drivved

Tove Kristin Flakk fra Namsos bruker timevis i fjæra til å samle små pinner av drivved til sine prosjekter. Nå er det blitt til en egent juleby.

Juleby av drivved

Denne julebyen av drivved har blitt svært populær

Foto: Privat

– Det er godt å gå i fjæra. Det er stille og noen ganger blir jeg sittende og ta en kopp kaffe og kose meg, sier Flakk.

Hobby ble butikk

Tove Kristin Flakk har gjort hobbyen til butikk. Forkjærligheten for å lage noe av drivved har gjort henne til et kjent navn i enkelte kretser.

Nesten 500.000 har klikket seg inn på bloggen hennes for å se ting hun lager. Det syns hovedpersonen selv er en rar følelse.

– Jeg blir nesten skremt over all oppmerksomheten. Folk sier at de følger med på hva jeg lager, og kommer med tips eller ønsker til ting jeg kan lage. Noen besøker meg også for å ta egne bilder. Det er bare positive tilbakemeldinger, så det er moro. Om jeg har en utstilling er det ofte ungene som legger merke til husene, og de drar med seg foreldrene bort for å kikke, sier Flakk.

Tove Kristin Flakk sammen med noe av det hun lager av drivved

Tove Kristin Flakk har hatt travle dager før jul. Mye må lages da produktene går raskt unna på standen sin i et kjøpesenter i Namsos.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Inspirert av speilbilder fra sjøen

Om kveldene skaper hun sine egne kreasjoner. Juletrær, forskjellige skilt og en hel by med forskjellige små hus. Alt i julebyen er laget av drivved.

Inspirasjonen til de spesielle husene kommer fra båtturer hun er ute på.

– Når jeg ser speilbildet av bryggene i Namsos i havet, så ser ting litt skjevt ut. Det er det som har gitt meg ideen til å forme bygningene på denne måten. Jeg pusser de på en måte som gjør at de får den fine bølgeformen.

Mye arbeid

Det er mye som må gjøres før husene er ferdige.

– Jeg må først samle inn all veden til taket, det tar litt tid. Så er det mye pussing, og husene skal males. Jeg må også male vinduer og tak. Men det er veldig fine turer jeg får når jeg samler drivved, og det er artig å se resultatet av alt arbeidet. Det er så mye vi ikke legger merke til når vi er i fjæra, forteller Flakk.

Nå er det også flere som ønsker å begynne å lage ting ut av drivved. Flakk lærer gjerne bort det hun har lært.

– Det er bare artig at andre liker å holde på med dette. Da kan vi både lære og inspireres av hverandre, avslutter hun.

Laster Instagram-innhold
Laster Instagram-innhold

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal