Lager iskunst i trøndersk sommerhete

På en av årets varmeste dager i Trøndelag, lager en verdensmester fra Togo flotte is-kreasjoner.

Mario Amagee lager isskulpturer med meisel, motorsag og drill

VIDEO: Mario Amagee lager isskulpturer med meisel, motorsag og drill.

Mario Amagee fra det vestafrikanske landet Togo er noe så sjeldent som en verdensmester i iskunst.

Nå er han på plass på Britannia hotell i Trondheim, i forbindelse med årets akvakultur-messe, Aqua Nor.

– Den fineste fisken i Norge er laksen. Det er derfor jeg prøver å lage en lakeskulptur, forteller Amagee når NRK møter ham i en kjeller inne på hotellet.

Ute skinner sola, og det er en av årets varmeste dager i Trøndelag. Det hindrer ikke Amagee fra å sette opp isskulpturen foran hotellet litt senere på dagen.

(Saken fortsetter under bildet)

I trøndersk sommerhete står en mann fra der afrikanske landet Togo i en kald kjeller på Hotell Britannia og lager is-skulpturer. Mario Amagee er verdensmester i iskunst, og med meisel, motorsag og drill lager han utsmykning for hotellets gjester i forbindelse med havbruksmessa Aqua Nor.

VIDEO: Amagee gjør ferdig isskulpturen utenfor Britannia hotell i Trondheim - på en av årets varmeste dager i Trøndelag.

Reiser verden rundt

Amagee bor i Monaco og reiser verden rundt for å lage kreasjoner i is. Det er første gang verdensmesteren besøker Trondheim.

Hjemme i Monaco hadde Amagee ansvaret for å lage opptil flere is-installasjoner innenfor temaet miljø og hav, i forbindelse med fyrstebryllupet i 2011.

Marios interessere for mennesker gjenspeiles ofte i kunsten hans. Når han blir spurt om hva han føler for at hans nøye opparbeidede kunstverk forsvinner i kamp mot varmegradene, sier han «C'est l'art» - det er kunsten!