Hopp til innhold

Tarantino-skuespiller til Grong

Tirsdag startet filminga av spillefilmen om den tyske tryllekunstneren som forsvant i Grong. Hovedrollen bekles av den tyske skuespilleren August Diehl, som tidligere har spilt med blant andre Angelina Jolie.

Germany Salt Premier

August Diehl er vant til premierer med Angelina Jolie. Nå er han på plass i Grong.

Foto: Markus Schreiber / Ap

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino regisserte Inglorious Basterds, med blant andre August Diehl.

Foto: PATRICK KOVARIK / Afp
Dirk Ohm

Dirk Ohm forsvant fra Grong i februar 2003.

Maria Ekerhovd

Maria Ekerhovd er produsent for filmen.

Foto: Knut Inge Seem / NRK Trøndelag

De siste årene har August Diehl tatt regi av blant andre Quentin Tarantino og vandret på den røde løperen med berømtheter som Angelina Jolie.

Velrenommerte skuespillere

Han er sett i Tarantinos Inglorious Basterds, og har også spilt i den Oscar-vinnende østerrikske filmen Falskmyntnerne i Sachsenhausen. Han spilte også i den tyske serien Huset Buddenbrook, som har gått på NRK .

Men i vinter forlater han glamorøse fester og røde løpere til fordel for et snøkledd Grong: Den tyske skuespilleren har takket ja til hovedrollen som Dirk Ohm i Bobbie Peers spillefilmdebut «Dirk Ohm – illusjonisten som forsvant».

I tillegg til den tyske hovedrolleinnehaveren er det en god miks av nordiske skuespillernavn på rollelista.

Den danske skuespilleren Sara Hjort, norske Jørgen Langhelle, svenske Alexandra Rapaport og islandske Ingvar Eggert Sigurðsson er med. I tillegg er det mange lokale statister.

Forsvant sporløst

Det er ei svært spesiell historie som nå blir spillefilm. Dirk Ohm tok inn på hotellet i Grong en februardag for ti år siden. Han var tysk statsborger, og kom til Grong fra Sverige via Nord-Norge.

Ohm forsvant fra hotellet, bilen hans sto igjen og tingene hans lå på hotellrommet. I bilen fant politiet trylleutstyr, og konkluderte med at mannen var tryllekunstner. Det ble lett i hele Grong, blant anna i Namsen.

Liket av Dirk Ohm ble funnet to måneder senere, ved elvebredden ved gården Jørem. Liket var sannsynligvis ført i land av ismassene i Namsen.

Spillefilmen om Dirk Ohm er inspirert av tyskerens forsvinning, og er en fantasi over Ohms siste dager i det lille samfunnet.

Filmet de første scenene tirsdag

Det er en stor produksjon i Grong.

– Vi er ca 30 personer i crewet, og i tillegg svært mange lokale statister, sier produsent Maria Ekerhovd i Mer Film.

– Vi håper å få utnytte naturen og omgivelsene så mye som mulig, og skal filme både under vann og fra helikopter. Budsjettet er på godt over 20 millioner kroner, røper Ekerhovd.

Tirsdag ble de aller første scenene filma, det skjedde på lakseakvariet i Grong – med hovedrolleinnehaveren August Diehl på plass.

– Han deltar i stort sett alle scenene, så han kommer til å være i Grong i lengre tid, bekrefter Maria Ekerhovd.

Senere på dagen ble det skutt scener i Grong sentrum.

Tirsdag starter innspillingen av spillefilmen om den tyske tryllekunstneren som forsvant i Grong for ti år siden.