Hopp til innhold

Her lagde dopingligaen tabletter for millioner

I denne garasjen lagde en av de tiltalte i den store dopingsaken i Trondheim enorme mengder piller. Under rettssaken i dag kom det frem at de overleverte dopet i en pizzabil.

doping

På denne benken lagde en av de tiltalte enorme mengder med doping som han senere overleverte i en pizzabil. Det ble klart under rettssaken mot dopingnettverket i Trondheim i dag.

Foto: Politiet

Sju menn står tiltalt i norgeshistoriens største dopingsak, og 44-åringen med kallenavnet «Trykkern» var den første av dem som forklarte seg foran dommerne.

Han har valgt å legge alle kort på bordet, og forklarte seg åpent både om egen og andres rolle i saken. Mannen startet med en gjennomgang av hvorfor han begynte å trykke dopingtabletter, hvordan det foregikk og hvordan han utvekslet råvarer, ferdig doping og oppgjør med oppdragsgiverne sine.

– Jeg begynte å bruke doping og etter hvert også å produsere mens jeg var student. Jeg trente styrke sammen med en kameratgjeng på NTNU på Gløshaugen, og der traff jeg (….), sa 44-åringen, og navnga en medtiltalt 39-åring.

Denne mannen har gått under kallenavnet «Sjef1» og blir sett på som «Trykkerns» første oppdragsgiver gjennom ni år med produksjon fra 2003 til 2012.

– Han leverte ei pillepresse, og deretter ei ny presse som var bedre og raskere. Han bestemte hvor mye som skulle produseres og leverte alle råvarene, sa 44-åringen.

Dopingen laget han i boligen sin på Nardo, og deretter i garasjen sin etter at han flyttet til nybygd bolig på sørsiden av Trondheim.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Dopingmidler

Dette er noe av det politiet fant under aksjonen mot dopmiljøet.

Foto: Politiet.

Piller i pizzabilen

Trykkern fortalte at han fikk ca 10.000 kroner i kontanter i måneden for å produsere doping som oppdragsgiveren bestilte. Han forklarte at i 2008 skjedde et skifte av oppdragsgiver.

– «Sjef1» ville trekke seg . Han jeg kalte «Sjef2» overtok, sa han og identifiserte en annen av de tiltalte, en 28 år gammel mann. Den gamle oppdragsgiveren kom alltid hjem til meg og hentet dopingen, men den nye måtte jeg dra ut for å møte. Overleveringa av dopingen skjedde både på Moholt, Tiller og i Fossegrenda.

– På Moltmyra på Tiller skjedde det ved at jeg plasserte tablettene i en liten pizzabil som stod parkert der. Jeg hadde fått nøkkelen av «Sjef2» og fant alltid oppgjøret liggende i bilen, sa han.

Kuttet egen tilståelsesrabatt

44-åringen forklarte at også en tredje oppdragsgiver etter hvert kom inn i bildet, men denne personen nektet han å navngi.

– Jeg har snakket med ham nå, og han ville ikke at jeg skulle bruke navnet hans. Det er kanskje litt dumt, for navnet vil jo sikkert komme frem, men slik er det nå, sa han.

Tingrettsdommer Rune Lium minnet 44-åringen om at det kan medføre strafferabatt å forklare seg også om de andre som er involvert i saken, men han holdt fast på forklaringa si.

– I et tidligere politiavhør nikket du da politiet pekte på bildet av han som sitter her i salen tiltalt for å ha vært oppdragsgiver nr. 3, sa medaktor, Per Martin Utkilen.

– Det vil jeg ikke kommentere nå, sa 44-åringen.

Saken fortsetter med resten av «Trykkerns» forklaring i morgen, før de øvrige tiltalte slipper til for å forklare seg.