Normal

Lærling fra Trondheim skremmende nær terroraksjonen

Han var på metrostasjonen en time før terroren rammet. Pølsemaker-lærling Marius Ødeving Berg fra Trondheim er lettet over at han ikke forsov seg i dag.

Marius Ødeving Berg

Marius Ødeving Berg forlot stasjonen som ble rammet av terror en time før det smalt. Han er glad han ikke forsov seg i dag.

Foto: Privat

– Jeg kom meg trygt på jobb. Terroren ved metrostasjonen Maelbeeck skjedde en time etter at jeg var der, så jeg har det bra, sier Marius Ødeving Berg som bruker metroen hver dag rundt kl. 07.30 for å komme seg på jobb.

Skremmende

– Det var skremmende nært. Dette er en stasjon jeg er blitt godt kjent med de siste to månedene. Så når terroren rammer, går det ulike tanker gjennom hodet.

Bilde fra metrostasjonen i Brussel

Det er så langt meldt om ti døde i eksplosjonen ved metrostasjonen Maelbeek, ifølge den belgiske allmennkringkasteren VRT.

Foto: @alxdm / Twitter

Marius Ødeving Berg er pølsemaker-lærling fra Grilstad, og jobber hos en familiedrevet slakterbedrift i Brussel sentrum.

– Jeg har fått en del telefoner i dag, både fra kolleger og andre som vil vite om det har gått bra med meg. Og det går fint med meg.

Han er litt usikker på hva som skjer videre, men er innstilt på å bli i Brussel ut lærlingetiden. Ei jente fra Trondheim som også er lærling i Brussel tok metroen enda litt tidligere, og har det bra, sier Berg.

Er trygge begge to

Det er Sør-Trøndelag Fylkeskommune som har ansvar for lærlingene i Brussel, og seniorrådgiver Ståle Ertzgaard har hatt det travelt i dag med å skaffe oversikt over situasjonen.

– Vi har to lærlinger i Brussel, og jeg vet at de begge har det bra. Jeg har også vært i kontakt med eller sendt informasjon til pårørende om at de begge er trygge. Vi har ellers bedt lærlingene forholde seg til rådene fra belgiske myndigheter, sier Ertzgaard.

Fylkeskommunen vil ha jevnlig kontakt med de to fremover, og det er ikke snakk om å avbryte oppholdet for noen av de to i Brussel, ennå.

Glad jeg ikke forsov meg

– Jeg så ikke noe unormalt når jeg var på stasjonen i dag, det var ganske stille egentlig. Men jeg forstår nå at dette er en stasjon som er litt viktig, og som brukes av mange knyttet til EU-kvartalet.

– Er du redd etter det som har skjedd i dag?

– Nei, jeg er ikke redd, men jeg har jo tenkt over hvor nært jeg var. Hvis jeg hadde forsovet meg i dag så kunne det gått riktig ille. Hvis jeg hadde kommet en liten stund senere. Vekkerklokka funket i dag heldigvis, sier lærling Marius Ødeving Berg.