NRK Meny
Normal

Lærdal vil hjelpe Flatanger

Ordføreren i Lærdal tilbyr hjelp til brannherjede Flatanger. – Jeg er her for dere, sier Jan Geir Solheim.

Brannruiner i Småværet, Flatanger

64 bygninger gikk tapt etter storbrannen i Flatanger.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Under hendelsen i Lærdal fikk kommunen inn massevis av klær, leker og utstyr til de som mistet hjemmene sine, skriver Namdalsavisa.

– Vi vil gjerne sende det som ble til overs til Flatanger. Det er veldig fint pakket og folk som har sendt inn dette har lagt mye arbeid i det, forteller Solheim til NRK.

Vil ikke presse seg på

Mange av pakkene er spesifikt merket med kjønn og alder for at klær og andre gjenstander skal passe. Dette tror ordføreren kommer godt med til de som har mistet sine eiendeler.

– Vi har prøvd å lagre mest mulig, for vi vet selv hvor fint det var å få støtte fra andre når situasjonen var som verst, sier Solheim.

Dette er den konkrete hjelpen Lærdal vil gi, men ordføreren tilbyr også å være en venn i den tunge tiden.

– Jeg fikk enorm støtte fra kommunene rundt da brannen slo til. Det var veldig godt å ha noen å snakke med. Enten om det var for å ta en kaffe, eller få hjelp til konkrete oppdrag, forteller ordføreren.

Solheim har ikke lyst til å presse seg på ordføreren i Flatanger.

– Jeg vet at det er hektisk der nå. Selv fikk jeg opptil 250 telefoner om dagen, og det var vanskelig å takle. Derfor forteller jeg bare at jeg er her, så får han kontakte meg om han vil, sier Solheim.

Setter pris på omtanken

Ordføreren i Flatanger, Olav Jørgen Bjørkås, har det hektisk for tiden og forteller at de ikke har kartlagt behovet for slik hjelp enda.

– Foreløpig har vi fått den akutte hjelpen vi trenger, men vi setter enormt pris på omtanken fra Lærdal og at de tilbyr seg å hjelpe, sier Bjørkås til NRK.

Bjørkås vil gjerne ta kontakt med Solheim når ting har roet seg for å få videre tips.

– Akkurat nå har de som er verst rammet fått hjelp, men når vi har kommet oss over den største kneika setter jeg pris på råd fra Lærdal, sier Bjørkås.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal
Femte året med spel i år