Kyllingtransport kjørte utfor E6

En lastebil kjørte onsdag morgen utfor E6 i Verdal i Nord-Trøndelag.

Ingen personer kom til skade da en lastebil kjørte utfor E6 og veltet på grensa mellom Verdal og Inderøy.

E6 stengt

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 0841, og det var ingen andre biler involvert i selve ulykka. E6 ble ved titida stengt på stedet på grunn av berging av bilen og det dannet seg da lange køer på.

Ber fører av møtende bil melde seg

Det er uklart hva som var årsak til utforkjøringa, men ifølge politiet har lastebilsjåføren opplyst at bilen kom for langt ut på kanten på grunn av unnamanøver av en møtende bil. Det skal ha vært en svart stasjonsvogn.

- Denne bilen skal ha kjørt videre, og vi ønsker å komme i kontakt med både denne sjåføren og eventuelle vitner til ulykka, sier operasjonsleder hos politet i Nord-Trøndelag, Lars Erik Besseberg.

30.000 kyllinger

Lastebilen var lastet med 30.000 daggamle kyllinger som skulle til en kyllingoppdretter på Inderøy. Bilen kjørte fra Bryne i Rogaland i går kveld og var bemannet med to sjåfører.

- Vi er lykkelige for at det gikk bra med sjåførene. Vi vet ennå ikke hvordan det har gått med lasten, sa Nils Steinsland, daglig leder i Steinsland & co som er eier av bil og last, en time etter ulykka.

Tusenvis døde

Det ble allerede ved omlastinga klart at tusenvis av de små kyllingene døde. Likevel er kyllingoppdretter Bjarne Martin Lyngstad i Inderøy godt fornøyd. Han var på ulykkesstedet med to biler og fem personer ti minutter etter at ulykka ble meldt.

- Vi fikk begrenset omfanget av tapet betydelig, sier han. Ifølge politi på stedet, døde omlag halvparten av kyllingene, altså 17.000.

– Dette er bare spekulasjoner, sier Lyngstad til NRK. Han vil ikke si noe om tapet før kyllingene har fått litt tid på seg inne i driftsbygningen.

Også daglig leder Nils Steinsland er godt fornøyd med utfallet. Når det først gikk så galt som det gjorde var det svært gunstig at mottakeren av kyllingene fikk berget så mange av dem.

- De tåler lite, og hvis de blir liggende i klem og får lite luft, er det ute med dem sier, Nils Steinsland. Han berømmer sjåføren sin som unngikk at lastebilen kolliderte med en møtende bil ved å manøvrere unna.

– Jeg håper føreren av den bilen tar kontakt, sier han til NRK.


Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.