Kvinne løslatt i Steinkjer-saken

Den ene varetektsfengslede i Steinkjer-saken, en 53-årige kvinne, løslates i dag. To menn blir foreløpig ikke løslatt.

Person funnet død i Steinkjer

FUNNET LIVLØS: Tre personer er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til det, etter at en 44-årig litauer ble funnet livløs utenfor en leilighet i Steinkjer 26. oktober. Mannen døde senere av skadene.

Foto: Terje Næss

– Det er i dag besluttet at en av de tre som har vært siktet i dag, en kvinne, blir løslatt i dag, sier politiadvokat Trude Skogen i Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK i 14.30-tiden.

– Før vi besluttet dette, foretok vi en totalvurdering av hele saken. Vi har kommet frem til at det er riktig å løslate henne nå, legger hun til.

Kvinnen er en av tre personer er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til det, etter at en 44-årig litauer ble funnet livløs utenfor en leilighet i Steinkjer 26. oktober. Mannen døde senere av skadene.

Siktelser opprettholdes

Alle tre siktede ble tirsdag for snart to uker siden varetektsfengslet i to uker med full isolasjon og brev -og besøksforbud. De nekter straffskyld.

– Siktelsene opprettholdes for alle tre som har sittet varetektsfengslet, også for kvinnen som blir løslatt, sier Skogen.

Det er foreløpig ikke tatt noen avgjørelse om den 51-årige mannen og den 41-årige mannen som også sitter varetektsfengslet i saken skal løslates eller ikke, opplyser hun.

– Vi tar et endelig standpunkt i løpet av dagen i dag. Det må vi, fordi varetektsfengslingen går ut i morgen, forklarer Skogen.

Fortsatt etterforskning

– Det pågår fortsatt etterforskning i saken, men jeg kan ikke svare konkret på detaljer rundt den nå, sier Skogen.

Mandag i forrige uke opplyste politiet at de hadde fått svar på blodanalyser.

Kvinnen har fått oppnevnt advokat Tarjei Ræder Breivold som ny forsvarer, grunnet sykdom hos hennes tidligere forsvarer.

En fjerde person er også siktet i saken, men kun for legemsfornærmelse, ifølge Skogen. Mannen har ikke vært varetektsfengslet.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.