Hopp til innhold

Kvinne feiloperert i underlivet

Kirurgisk klinikk ved Sykehuset Namsos får kritikk av Statens Helsetilsyn etter at ei kvinne ble feiloperert i fjor. Legen har innrømmet og beklaget feilen.

Sykehuset Namsos

Helsetilsynet kritiserer Sykehuset Namsos etter feiloperasjon.

Foto: Knut Reitan/NRK

Kvinnen skulle fjerne en byll på rumpa. Istedet ble hun operert i underlivet, skriver Trønder-Avisa. Statens Helsetilsyn vil ikke klandre legen som opererte henne på feil sted. Tilsynet mener legen som opererte henne hadde fått feil opplysninger fra legen som gjorde forundersøkelsene, og at kommunikasjonen mellom de to sviktet.

Kvinnen protesterte

Legen som opererte snakket ikke med kvinnen før inngrepet, og leste heller ikke journalen hennes. Kvinnen protesterte da hun ble lagt på ryggen på operasjonsbordet, men ble ifølge Tilsynet ikke hørt av sykepleierne.

Helsetilsynet understreker at det er viktig å lytte til pasientenes ønsker og eventuelle protester mot måten de behandles på:

Paul Georg Skogen

Fagsjef Paul Georg Skogen i Helse Nord-Trøndelag beklager.

Foto: NRK

I den aktuelle saken kunne feilen som ble begått, blitt avverget dersom pasientens protester hadde blitt hensyntatt, skriver tilsynet.

Helse Nord-Trøndelag beklager

Fagsjef Paul Georg Skogen i Helse Nord-Trøndelag sier til Trønder-Avisa at slike ting ikke skal skje, og beklager at pasienten måtte gå gjennom en unødvendig operasjon.

Helseforetaket samarbeider med tilsynsmyndighetene for å hindre at slike ting skjer igjen.