NRK Meny
Normal

RBK forbereder seg på drittkasting fra tribunen

Det kan bli temperatur på Alfheim, når Rosenborg møter Tromsø i kvartfinalen i årets fotball-NM.

Reginiussen

Tore Reginiussen (t.h) i duell med Tromsøs Gjermund Åsen på Alfheim tidligere i år. Seriekampen endte 1-2 til Rosenborg.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– Det blir nok litt verbal juling å få fra tribunen, men det er en del av pakka, sier Tore Reginiussen, når NRK møter spillerne etter dagens trening på Lerkendal.

I morgen er trønderne på plass i Tromsø, som soleklare favoritter før kvartfinalekampen i NM, og RBK-spillerne ser frem til stemningen på tribunen.

Liker det nordnorske lynnet

Kåre Ingebrigtsen

Rosenborgtrener Kåre Ingebrigtsen håper har en plan om å vinne både cup-gull og serie-gull for andre året på rad.

Foto: Hilde Grande / NRK

– Vi som kommer fra nord er vant til det, så vi tar det bare som et kompliment at vi får ropt ting etter oss, sier Reginiussen.

Også treneren ser frem til at serielederne får møte litt nordnorsk temperament.

– Det er en frisk plass å komme til. De har et litt annerledes språkbruk i nordnorge. De er litt spenstige, men det tåler vi her i trøndelag, sier Kåre Ingebrigtsen.

Pål André Helland er enig med treneren, og sier han liker når det "koker" på stadion.

helland

Pål André Helland frem til stemningen på Alfheim i morgen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Det er sånn det skal være, vi får bare håpe de får brukt det til noe nyttig... Men jeg synes det er veldig artig å spille under slike forhold, sier Helland.

Tromsøs egen Gjermund Aasen hadde en beskjed til sin tidligere klubb før morgendagens match:

– Ikke bli sur på meg, om vi slår dere ut!

Vil skrive historie

Rosenborg slet seg til en 2-1-seier seier på Alfheim i serien tidligere i år, og har ofte fått tøff motstand mot Tromsø på bortebane. I morgen må de vinne om de skal gjenta fjorårssuksessen i cupen, og Kåre Ingebrigtsen har planen klar.

– Vi har mulighet til å vinne cupen og tippeligaen, og det har vi veldig lyst til. Det er ingen som har vunnet "the dubble" to år på rad og vi har lyst til å skrive litt historie, sier Ingebrigtsen.