Hopp til innhold

Kurt Nilsen til Olavsfestdagene

Bergenseren inntar Borggården med sitt faste band lørdag 2. august.

Kurt Nilsen
Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Kurt Nilsens karriere startet i det Bergensbaserte bandet Fenrik Lane. Karrieren tok imidlertid skikkelig av da Kurt vant den norske versjonen av Idol på Chateau Neuf i mai 2003, og ga ut singelen «She’s So High». Den gikk rett opp på førsteplass på VG-lista topp og var den mestselgende singelen i Norge gjennom tidene.

I 2004 vant han World Idol, der han fikk toppscore hos ti av elleve nasjoner.

Selv om de fleste ble kjent med ham som Idol-Kurt, er det først og fremst som en selvsikker og troverdig soloartist med en særegen stemme Kurt Nilsen har markert seg.

Han har etter hvert oppnådd en enorm popularitet. Etter debutalbumet i 2003 har Kurt gitt ut albumene ”A part of me”, ”Hallelujah” (samarbeidsprosjekt med ”de nye gitarkameratene” Espen Lind, Alejandro Fuentes og Askil Holm som mange vil huske fra en fantastisk konsert i Borggården i 2006), popplata ”Push Push” i fjor høst.

I år har Kurt beveget seg ut av popsjangeren ved å slippe sin første countryplate Rise to the Occasion, der har bl.a. kan høres i duett med Willie Nelson. Han er den første nordmannen som har fått æren av å synge duett med denne legendariske countryartisten. Albumet solgte 25.000 eksemplarer i løpet av den første uken og har allerede kvalifisert til gullplate. Flere av anmelderne mener at Kurt her virkelig har ”vokst med oppgaven”, slik tittelen betyr, og at dette er Kurts beste plate hittil.

Kurt Nilsens faste bandbesetning består av Kurt Nilsen (vokal, gitar), Thomas Stenersen (gitar), Truls Hval (gitar), Lars Christian Folkvord (bass), Bjørn Sæther(trommer) og Jørn Dahl (tangenter).