Kunstnerstipend skal gi film

Filmskaper Bård Ivar Engelsås fikk i dag Trondheim kommunes kunstnerstipend.

Bård Engelsås
Foto: Morten Karlsen / NRK

Trondheim kommune delte i dag ut kunsterstipendet for 2009 til filmskaperen Bård Ivar Engelsås.

Stipendet er på 150 000 kroner og det var en glad og fornøyd Engelsås som tirsdag mottok stipendet i formannskapet av ordfører Rita Ottervik.

- Det betyr veldig mye, jeg kan fordype meg innenfor fagfeltene manus og regi, og jeg kan få ro til å jobbe med prosjekter som er oppstartet, sier Engelsås til NRK.

Kortfilm først, så langfilm

33-åringen jobber med film og tv-produksjon, og skal bruke pengene til å jobbe med manus for en trøndersk spillefilm. Engelsås har utdanning fra film- og tv-produksjon ved NTNU, har laget flere kortfilmer samt jobbet som tv-fotograf og redigerer.

I priskomiteens innstilling heter det at de vil sette fokus på en spennende og kreativ kunstner fra byens skapende miljø.

- Jeg skal lage en kortfilm nå, og etterpå skal jeg utvikle et spillefilmprosjekt som er på manusstadiet nå, jeg håper det kan bli en produksjon om noen år, sier stipendvinneren.

- Men 150 000 kroner, monner det i forhold til filmproduksjon?

- Det monner i forhold til å skrive og gjøre forarbeid på prosjekter. Til produksjon snakker vi om helt andre midler og summer. Jeg skal jobbe kreativt nå, og så kan jeg presentere et ferdig prosjekt til produsentene, sier Engelsås.