NRK Meny
Normal

Kulturkutt i «Verdens beste by for barne- og ungdomskultur»

Lederne i skolekorpsene i Trondheim er skremt over rådmannens forslag om millionkutt i kulturskolen. – Det kan ramme både bredde- og topptilbud for barn og unge, mener Norges Musikkorps Forbund (NMF)

Karsten Selseth Landrø

Daglig leder i NMF, Karsten Selseth Landrø sier kuttforslaget rimer dårlig med det politikerne har uttalt om å øke elevtallet i kulturskolen og at Trondheim skal være Verdens beste by for barne- og ungdomskultur.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Vi har fått telefoner fra flere korpsledere som sier at de er bekymret for konsekvensene av rådmannens forslag om å kutte kulturskolens budsjett med en million kroner, sier daglig leder i NMF, Karsten Selseth Landrø.

Han frykter kuttene kan ramme på flere måter.

  • Færre barn og unge får profesjonell opplæring på kulturskolen.
  • Topptilbudet for de beste, lørdagsskolen rammes.
  • Det blir dyrere for korpsene å ha dirigenter.


– Paradoksalt

korps

Et kutt i kulturskolens budsjett kan ramme korpsene på flere måter.

Foto: Ole Petter Klepp / NRK

Nå er ikke rådmannens forslag behandlet av politikerne og det er ikke godt å si nå hvordan et eventuelt kutt blir håndtert av kulturskolen.

– Nei, men det er noen paradokser her, sier Landrø.

– Politikerne har uttalt at Trondheim skal være «Verdens beste by for barne- og ungdomskultur» og det er et mål at kulturskolen skal øke fra 5.000 elever til 6.500. Begge disse målene rimer dårlig med et budsjettkutt på en million kroner.

– Politikerne må gripe inn

Men, han har tro på at politikerne kommer til å gjøre noe med saken.

– Det er viktig at politikerne nå griper inn for å sikre kulturtilbudet. Det er viktig både for bredden og toppen av kulturlivet, sier han.


Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal