Hopp til innhold
Malin Skjolde, Mari Hauge Einbu og Mari Haugen Smistad
Foto: BERRE v/Jens Westbye

Kultur i Trøndelag

Oppsummert

OPPSUMMERT: Her får du siste nytt frå kultur og underholdning i Trøndelag. Har du tips? Send de gjerne på e-post til trondelag@nrk.no.

 • Tre Amanda-nominasjoner til «trøndersk» film

  Filmen Norwegian Dream, som er laget av regissør og NTNU-ansatt Leiv Igor Devold, er nominert til tre Amanda-priser: Beste manus, beste regi og beste mannlige skuespiller.

  Regissøren er førsteamanuensis ved NTNU og har jobbet med filmprosjektet i over 10 år.

  Devold sier i en kommentar at det er spesielt viktig at en film som tematiserer skeiv kjærlighet, fremmedfrykt og arbeiderrettigheter får en slik anerkjennelse.

 • Vernepris til eierne av Saxenborg Gård

  Jorunn og Torgeir Moslet fikk i helga Fortidsminneforeningen og Stiftelsen UNIs nasjonale vernepris for 2023. Ekteparet får prisen på 100 000 kroner for arbeidet med å bevare Saxenborg Gård og bygningsmiljø i Trondheim. Juryen skriver at de, med stor omsorg og kunnskap, har gjort et viktig arbeid for å ta vare på en av Trondheims flotteste lystgårder som kulturminne.

  Jorunn og Torgeir Moslet på tunet på Saxenborg Gård i Trondheim.
  Foto: Fortidsminneforeningen
 • Pris til Hopsjø Kyst og Kultursenter

  Trøndelag fylkeskommunes frivillighetspris for 2022 ble i går delt ut til frivillighetsapparatet tilknytta til Hopsjø Kyst og Kultursenter på Hitra. Frivillighetsprisen består av et diplom og en sjekk på 25 000 kroner.

  I begrunnelsen heter det blant anna at prisvinneren bidrar gjennom sitt arbeid til både inkludering og forebygging av utenforskap. Prisvinneren er både en samler, pådriver og en kulturperle. De har også gjennomført flere hundre tusen dugnadstimer.

 • Kulturleder i Trondheim siktet for økonomisk utroskap

  En leder i et selskap i Trondheims kulturbransje er under etterforskning.

  Det skriver Adresseavisen.

  Lederen er siktet for grovt økonomisk utroskap, og erkjenner straffskyld, opplyser politiadvokat Christine Grøtte til avisen.

  Vedkommende er ikke lenger ansatt i selskapet.