Kronprinsparet får mate jerv i Namsskogan

I dag får kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit nærkontakt med en av Norges fire rovdyrarter i Namsskogan Familiepark. Det er andre stopp på kronprinsparets tre dagers besøk i Nord-Trøndelag.

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon besøker flere kommuner i Nord-Trøndelag denne uka.

Foto: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff.

Her kan du se hele programmet for kronprinsparets besøk i Nord-Trøndelag.

I Namsskogan skal de få en omvisning rundt rovdyrinnhegningene, guidet av rovdyrveileder. De får besøke både bjørn og fjellrev før de ender opp ved jerven, der de skal bli med en dyrepasser inn i innhegningen for å mate jerv.

Etter den opplevelsen skal de selv få mat, nærmere bestemt tradisjonell og kortreist mat fra det sørsamiske miljøet i Nord-Trøndelag, akkompagnert av joik.

Namskogan familiepark

Kronprinsparet skal også besøke Namsskogan Familiepark.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Mye folk og kultur

Kronprinsparet starter årets fylkestur i Høylandet kommune tidligere på onsdagen, med kultur og familieteater og folkefest på Øyrkollen.

Slik de pleier vil de kongelige benytte Kongeskipet som base de tre dagene de skal besøke sju nordtrønderske kommuner.

Tredje stopp er Grong kommune, der kulturhuset Kuben skal åpnes.

Om kvelden vil kronprinsparet ankomme Namsos kommune, der det blir rockekonsert med lokale artister, inkludert D.D.E. Før konserten blir kronprinsparet tatt med til Åge Aleksandersens utstilling verdensrommet.

Mottakelse

Torsdag står Fosnes og Flatanger på programmet.

I Fosnes skal kronprinsparet blant annet innom barndomshjemmet til Olav Duun, mens det i Flatanger skal bli mer rettet mot lokalt næringsliv, som havbruk og innovasjon, men også fysisk aktivitet og folkehelse.

På slutten av dagen er det kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits tur til å invitere. Utvalgte gjester skal da på mottakelse om bord på Kongeskipet.

Sang og bønn

På fylkesbesøkets siste dag skal de til Frosta og blant annet bli med til Tautra Mariakloster. Der skal Kronprinsparet få oppleve sang og bønn ved nonnene og munkene i klosteret, observere såpeproduksjon og samtale med nonnene.

Det ser for øvrig ut til å bli oppholdsvær og sol under hele fylkesturen, men kanskje noe vindfullt enkelte steder, ifølge yr.no.

Morgenmesse i Mariaklosteret

Mette-Marit og Haakon skal innom Mariaklosteret på Tautra denne uka.

Foto: Morten Andersen / NRK