Kronprinsparet besøkte Trondheim

Kronprinsparet var onsdag på plass i Trondheim hvor besøk på både SINTEF, Gløshaugen og Kavliinstituttet sto på programmet.

Kronprinsparet besøker Moser på NTNU

Kronprinsparet åpnet både SINTEF Energy lab og NTNUs senter for studentinnovasjon under deres besøk i Trondheim onsdag.

Foto: Magnar Brandseth/NRK

SINTEF energy lab

Flere spente tilskuere ventet på Kronprinsparet utenfor SINTEF Energy lab på Blaklia.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Det første stedet som Kronprinsparet besøkte var åpningen av SINTEF Energy lab, som det er investert 165 millioner kroner i.

– Denne laben vil gjøre det mulig for oss å gjøre forsøk vi ikke har kunne gjort før. Dette er forsøk som er viktig for oss alle fordi det handler om å utvikle et bærekraftig energisystem, konsernsjef i SINTEF, Unni Steinsmo til NRK.

Bygget ligger like ved Statnetts transformatorstasjon på Blaklia i Trondheim og skal bestå av sju separate laboratorier. Ifølge SINTEF blir dette blant de mest avanserte energilaboratoriumene i Europa.

– SINTEF skal levere løsninger for store utfordringer og en av dem er å sikre energiforsyning uten at det ødelegger miljøet og klimaet, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under):

kronprinsparet i trondheim

Her hilser Kronprinsparet på blomsterbarna utenfor SINTEF Energy lab.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Besøker Kavliinstituttet

Deretter dro Kronprinsparet videre til åpninga av NTNUs senter for studentinnovasjon, som ligger på Gløshaugen. Senteret tilbyr studenter og ansatte egen kontorplass, hjelp til å skrive forretningsplan og strategi, patentering og juridisk bistand, tilgang til gründernettverk og investorer med mer. Alt dette for å hjelpe studentene med å utvikle og skape egne forretningsideer.

– Jeg fikk nesten lyst til å begynne her selv, jeg. Men hvis jeg begynner å studere igjen så tror jeg mannen min kommer til å protestere litt, sa Kronprinsessen i sin tale under åpninga.

Til slutt var Kronprinsparet innom Kavliinstituttet på Øya hvor nobelprisvinnerne May-Britt- og Edvard Moser ga dem ei omvisning.

blomsterbarn

Blomsterbarn utenfor SINTEF Energy lab.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK