Hopp til innhold

Krohn air overtar for SAS

Mandag denne uka la SAS ned flyruta mellom Molde og Trondheim. Onsdag er nystartede Krohn Air AS klar for takeoff på den samme ruta.

Claus Krohn og John Offenberg på Molde lufthavn, Årø.
Foto: Kjell Herskedal / Scanpix

Mandag denne uka la SAS ned flyruta mellom Molde og Trondheim. Onsdag er Claus Krohn (76) og nystartede Krohn Air AS klar for takeoff på den samme ruta.
Får vi tilnærmet samme passasjerantall som SAS hadde, skal dette gå veldig bra, sier Krohn til NTB.

Fornøyd

Forretningsmannen Krohn tok flysertifikat som 69-åring, utvidet sertifikatet som 73-åring og er stadig på vingene med sitt tomotors Piper Senica. Han har lenge hatt tanker om å starte chartervirksomhet, og da SAS trakk seg ut av trondheimsruten grep han sjansen.

Lufthavnsjef John Offenberg ved Molde lufthavn, Årø er fornøyd med at Trondheimsruta er i gang igjen etter et veldig kort opphold. Han tror rutetidene nå er godt tilpasset markedet.

Kjøper fly

Krohn har inngått en avtale med Sun Air Scandinavia om kjøpsleasing av et 32-seters fly av typen Dornier 328-100 med 32 seter som skal gjennomføre to daglige flyginger mellom Molde og Trondheim, en om morgenen og en om ettermiddagen.

Han har ingen planer om å sitte bak spakene selv. Flygerne skal inntil videre leies inn fra Sun Air. SAS Ground Service skal ta seg av handling og booking.

Krohn sier at avgangen fra Molde klokken 7.20 om morgenen vil være bedre tilpasset behovet. Også fra Trondheim vil det være en avgang som gjør det mulig å rekke et møte i Molde som starter klokken 9.

Mer moderne fly

Flyet som skal brukes er, ifølge Krohn, både mer moderne og raskere enn Fokker 50 som SAS brukte.

– Fokker 50 var litt tungrodd og kostbar å drifte. SAS ønsker å fase ut denne flytypen, og det var vel derfor de valgte å legge ned Molde-Trondheim, sier Krohn.

Han har vært forretningsmann i hele sitt liv og har aldri hatt tanker om å pensjonere seg. Dessuten legger han ikke skjul på at han er aldri så lite Molde-patriot. Økonomisk risiko er han vant til å ta. Risiko vil det også være med Krohn Air, men Claus Krohn har gjort sine markedsundersøkelser og har tro på at dette
skal gå bra.

Første avgang med både passasjerer og gjester går fra Molde
lufthavn, Årø klokken 16,20 onsdag.

Siste fra Trøndelag