Kritisk skadd i eksplosjon

Tilstanden til mannen i 35-årsalderen som ble skadd da en smelteovn eksploderte i silisiumfabrikken på Elkem Thamshavn Verk i Orkdal onsdag kveld, er meget alvorlig og ustabil.

Eksplosjon Elkem Thamshavn
Foto: NRK

Mannen har brannskader og er innlagt på intensivavdelingen, får NTB opplyst ved St. Olavs hospital i Trondheim torsdag morgen.

Fem personer ble skadd i eksplosjonen, som fant sted ved 20-tiden onsdag kveld. De fire andre arbeiderne ble brakt til Orkdal Sanitetsforenings Sjukehus, men tre av dem ble utskrevet senere onsdag kveld. Den fjerde hadde brannskader, og ble liggende på sykehuset. Tilstanden hans skal ikke være livstruende.

Til sammen jobber det 120 personer i silisiumfabrikken ved Orkdal. Produksjonen går døgnet rundt ved anlegget, også i høytidene. Elleve personer var på jobb eksplosjonskvelden.

Vann lekket

Eksplosjon Elkem Thamhavn

– Det er ganske sannsynlig at eksplosjonen skyldes at vann har lekket inn i smelteovnen fra kjøleanlegget. Vi har nå kontroll på situasjonen, sa verksdirektør Haug til NTB ved 23-tiden onsdag.

Eksplosjonen forårsaket en brann, men hvor store skader som er skjedd på anlegget, kan ledelsen ikke svare på.

– Men det er grunn til å tro at skadene er store, opplyser Haug.

Sammen med politiet startet ledelsen ved silisiumfabrikken en foreløpig gransking allerede natt til torsdag.  

Tross ulykken er ikke produksjonen ellers ved fabrikken stoppet.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.