Normal

Kritiserer henleggelsen

SOS Rasisme i Sør-Trøndelag er kritiske til at riksadvokaten har henlagt saken mot polititjenestemennene som pågrep Eugene Obiora i Trondheim.

Riksadvokaten mener tjenestemennene fulgte instruksene og at de ikke kunne vite farene ved å legge Obiora i mageleie.

Kenneth Fuglemsmo

Kenneth Fuglemsmo

Foto: NRK

- Dessverre har det vist seg at politiet og andre myndigheter har slått en jernring rundt disse politifolkene. Jeg er mer overrasket over at det heller ikke har blitt noen foretaksstraff, sier Kenneth Fuglemsmo i Sør-Trøndelag SOS Rasisme.

- Sjokkert

De etterlattes talsmann Elvis Chiqozie Nvvosu er sjokkert over henleggelsen, men sier de fortsatt vil kjempe for rettferdighet i Obiora-saken.

- Nå skal vi vurdere hvilke kanaler vi vil bruke for å oppnå dette, men en sivil rettssak blir det uansett, sier han.

Også organisasjonen Respekt! vil jobbe for et sivilt søksmål mot politifolkene for at saken allikevel skal kunne prøves i retten.

Krever gransking

Partiet Rødt mener at Obiora-saken ikke kan henlegges. Partiet krever at det opprettes et uavhengig granskingsutvalg for å undersøke saken.

-Når riksadvokaten nå avslår å reise offentlig straffesak mot de politimennene som er ansvarlige for Eugene Obioras død, må ikke dette bli siste ord i denne saken, sier innvandringspolitisk talsmann i Rødt, Hugo Sandoval.