NRK Meny
Normal

"Årets beste nye band" til Trondheim

Det amerikanske indiepopbandet Best Coast har lovet seg bort eksklusivt til Pstereo-festivalen 2011.

Best Coast

Bethany Cosentino er vokalist og frontfigur i Best Coast som kommer til Trondheim.

Foto: Wikimedia Commons

– Dette er stort. Best Coast er et av fjorårets meste kritikerroste band internasjonalt, sier bookingsjef Kim Aasli til NRK.

Eksklusivt

California-gruppa ble kåret til årets beste nye band av det anerkjente musikkmagasinet NME i fjor. Debutplata fikk også strålende kritikker fra flere norske anmeldere, og havna høyt oppe på årslista til det kjente musikknettstedet Pitchfork. Konserten i Trondheim blir den eneste Best Coast spiller i Norge i år.

– Dette er helt eksklusivt. Vi tror folk fra hele Norge kommer til å besøke Trondheim for å få med seg denne godbiten, sier bookingsjefen.

"Den nye Dylan" kommer

Også den svenske singer-/songwriteren som kaller seg The Tallest Man on Earth er klar for festivalen i sommer. Han har blitt omtalt som "den nye Bob Dylan", og spiller melankolsk gitarfolk.

– Vi er svært fornøyd med denne bookinga, også. The Tallest Man on Earth spilte i Oslo før jul, og da var konserten utsolgt lang tid i forveien. Hittil er Pstereo hans eneste spillejobb i Norge i 2011, sier Aasli.

Jubileum

Pstereo-festivalen ble arrangert for første gang i 2006 og feirer femårsjubileum i 2011. Tre band ble sluppet før jul, og nå varsler festivalen en rekke store navn framover.

– Ingen av de som er klare foreløping er for headlinere å regne. Vi kommer til å slippe artister på løpende bånd utover våren.

Pstereo arrangeres på Marinen i Trondheim i midten av august.