NRK Meny
Normal

"Årets beste nye band" til Trondheim

Det amerikanske indiepopbandet Best Coast har lovet seg bort eksklusivt til Pstereo-festivalen 2011.

Best Coast

Bethany Cosentino er vokalist og frontfigur i Best Coast som kommer til Trondheim.

Foto: Wikimedia Commons

– Dette er stort. Best Coast er et av fjorårets meste kritikerroste band internasjonalt, sier bookingsjef Kim Aasli til NRK.

Eksklusivt

California-gruppa ble kåret til årets beste nye band av det anerkjente musikkmagasinet NME i fjor. Debutplata fikk også strålende kritikker fra flere norske anmeldere, og havna høyt oppe på årslista til det kjente musikknettstedet Pitchfork. Konserten i Trondheim blir den eneste Best Coast spiller i Norge i år.

– Dette er helt eksklusivt. Vi tror folk fra hele Norge kommer til å besøke Trondheim for å få med seg denne godbiten, sier bookingsjefen.

"Den nye Dylan" kommer

Også den svenske singer-/songwriteren som kaller seg The Tallest Man on Earth er klar for festivalen i sommer. Han har blitt omtalt som "den nye Bob Dylan", og spiller melankolsk gitarfolk.

– Vi er svært fornøyd med denne bookinga, også. The Tallest Man on Earth spilte i Oslo før jul, og da var konserten utsolgt lang tid i forveien. Hittil er Pstereo hans eneste spillejobb i Norge i 2011, sier Aasli.

Jubileum

Pstereo-festivalen ble arrangert for første gang i 2006 og feirer femårsjubileum i 2011. Tre band ble sluppet før jul, og nå varsler festivalen en rekke store navn framover.

– Ingen av de som er klare foreløping er for headlinere å regne. Vi kommer til å slippe artister på løpende bånd utover våren.

Pstereo arrangeres på Marinen i Trondheim i midten av august.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.