NRK Meny
Normal

Trønderhallen løsner og lekker

Trønderhallen i Levanger har blitt problemhallen.

Trønderhallen i Levanger har blitt problemhallen.

Mange hundre kvadratmeter sportgulv blir nå revet opp. Og det er usikkert hvor lang tid reparasjonene vil ta.

De valgte et navn med svung de som beslutta å bygge Levangers nye, store idretts- og svømmehall. Den nye hallen skulle nemlig bli et utstillingsvindu som fortalte om kommunal satsing, på barn og unge, fritid og rekreasjon, og kultur.

Den skulle bli Levanger-sportens storstue og et fritidstilbud til så mange.

Nå har den blitt problemhallen.

Flisene begynte å røre på seg

I det flotte badeanlegget begynte plutselig flisene å løsne. Da hadde anlegget vært i drift i rimelig kort tid.

Plutselig satt ikke flisene på vegger og golv, men lå løse omkring, og ingen har så langt funnet den fulle forklaringa på hvordan dette kunne skje, etter bare noen få års drift.

Ett av bassengene har vært ute av drift og stengt siden juni i fjor, og to andre basseng har også vært stengt i lengre tid.

Publikum har mista tilbudet sitt og følgen er at kommunen ikke kan kreve betaling for det. Dermed har kommunen tapt driftsinntekter, viktige penger på kommunebudsjettet, ettersom Trønderhallen har kosta kommunen svært dyrt.

Og unge og eldre som hadde begynt å like seg i hallen, mista plutselig mulighetene til å bruke det nesten splitter nye anlegget.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Trønderhallen

Trønderhallen skulle bli Levanger-sportens storstue og et fritidstilbud til mange.

Foto: Eivind Aabakken/NRK

Vatn på feil sted

Som om det ikke var nok trøbbel med de løse flisene i svømmebassengene, har også den store idrettshallen i det samme byggekompekset nå fått vatn på feil sted, under sportsgulvet.

Årsaken er en lekkasje som har vært vanskelig å finne i anlegget som leverer gulvvarme til hallen. Siden før jul har det meste av idrettshallen vært stengt. Og det i viktigste trenings- og kampsesongen for inne-idrettene.

I dag starta arbeidet med å rive opp heile gulvet i hallen. Levanger håndballklubb, som er ett av idrettslagene som får problemer med hvor de skal spille kampene sine, trykker nå plakater som forteller at den neste heimekampene for håndballtoppene i Nord-Trøndelag kommer til å spilles i den gamle Skognhallen.

Kanskje vil fleire håndballkamper i kvinnenes 1. divisjon måtte gå der.

For mange hundre kvadratmeter sportgulv blir nå revet opp. Og det er usikkert hvor lang tid reparasjonene vil ta.

Så langt er 500 liter vatn fjerna under gulvet i idrettshallen, og pumpene gikk mens NRK var til stede i hallen i dag sammen med teknisk driftsleder for hallen, Vidar Venås.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Problemer med Trønderhallen

Teknisk driftsleder for Trønderhallen, Vidar Venås.

Foto: Rita Kleven / NRK

Krangel om ansvaret

Levanger kommune og byggherren, Grande Entreprenør, er lite på talefot om den problematiske hallen.

Det er dermed store muligheter for at kostnadene med å få storstua Trønderhallen i stand igjen, vil ende i retten.

Så langt har entreprenøren sendt ei nyttårs-regning på 1,5 millioner til kommunen for arbeidet med å reparere de løse flisene i to av svømmebassengene.

Til Trønder-Avisa sa kommunalsjef i Levanger, Alf Birger Haugnes, tidligere denne uka at kommunen ikke har inngått noen avtale med Grande om å betale ei slik regning.