NRK Meny
Normal

Kripos: – Må ha stått rett foran den drepte

Den tidligere samboeren til tiltalte i Vibeche-saken, må ha stått rett foran Vibeche Falck Danielsen da hun ble utsatt for vold, mener Kripos som forklarte seg i tingretten i dag.


Blodspor

De hvite prikken signaliserer blodfunn, forklarte Kripos i rette i dag. Det knytter tiltaltes tidligere samboer til voldshandlingen, mener de.

Mandag startet rettssaken etter drapet på 48 år gamle Vibeche Falck Danielsen.

Falck Danielsen ble meldt savnet av sin samboer 16. januar i år. Samme dag gikk politiet ut og kalte det en drapssak. Bakgrunnen var blant annet at de fant blodspor i 48-åringens leilighet. Fire dager senere ble hun funnet død i Nidelva i Trondheim.

Må ha stått rett foran

Rettssaken fortsetter i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag, hvor politioverbetjent ved Kripos Geir Hansen, forklarte seg.

Kriminalteknikere fra Kripos har funnet 30 små sprutflekker med blod på T-skjorta som den 35 år gamle tidligere samboeren til tiltalte hadde på seg drapsnatta. Hun var tidligere siktet i saken, men er ikke tiltalt for medvirkning.

– Fakta er at T-skjorta har vært en meter eller nærmere Falck Danielsen da hun ble utsatt for slag, spark og annen vold, sa Hansen

Han la vekt på at blodflekker som er funnet på en T-skjorte som den 35 år gamle tidligere samboeren til tiltalte eier, beviser at hun må ha stått rett foran Falck Danielsen, da hun ble utsatt for vold.

Avviser skyld

Den 35 år gamle tidligere samboeren forklarte seg for retten mandag. Hun sa at hun ikke hadde vært i rommet da tiltalte ble drept, og at det er samboeren som har gjort dette.

Hun sa videre at hun var på badet og vasket en hund da drapet skjedde. Da hun kom inn i stua så hun noe som var innpakket i plast, og fikk sjokk da hun tenkte at det kunne være Vibeche Falck Danielsen.

Senere har hun forklart at hun var med på å vaske bort blodet gulvet, men det kan ikke forklarer blodfunnene på T-skjorta ifølge Kripos.

– Slike sprutflekker med blod kan ikke komme fra vasking, sa Hansen fra Kripos i retten tirsdag.

– Utsatt for vold

Kriminalteknikerne konkluderer med at Falck Danielsen ble utsatt for alvorlig vold; både kvelningsforsøk, slag, stikk og hugg.

Det er trolig brukt flere våpen, blant annet øks.

Det er ikke sikkert hvem som brukte øksa, men det er klart at Falck Danielsen blødde i hjel. Etter det ble hun pakket inn i flere lag med plast og sengeklær, før gulvet på soverommet og stua ble vasket.

Soknes

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes er aktor i saken.

Foto: Jøte Toftaker/NRK