NRK Meny
Normal

Kripos bistår politiet etter dødsvold i Stjørdal

Kripos er nå koblet inn i etterforskningen i Stjørdal der en litauer i 20-årene ble funnet død i helgen.

Frigården, lånke, Stjørdal

På denne gården ble en litauer i 20-årene drept i helga. Mannen skal ha dødd som følge av grov kroppskrenkelse.

Foto: erland knutsen / NRK

Tre av hans landsmenn ble mandag varetektsfengslet i fire uker i Sør-Trøndelag tingrett, siktet for dødelig vold mot mannen. En fjerde ble løslatt, men kjennelsen er anket.

Fungerende lensmann i Stjørda, Tore Sparby, sier til NTB tirsdag at de tekniske undersøkelsene i og rundt boligen i Lånke der mannen ble funnet utendørs, pågår fortsatt.

– Vi foretar kriminaltekniske undersøkelser både inne og ute. Det er vanskelig å si hvor lenge vi vil holde på, men det kan godt bli ut uken, sier Sparby.

Politiet har avhørt de siktede og er i ferd med å danne seg et bilde av hva som skjedde natt til lørdag 9. juli før politiet i 4.30-tiden mottok melding om en skadd mann på stedet. Da de kom fram var han død.

Danner seg et bilde

To av de fire litauerne ble pågrepet på åstedet der avdøde lå. En av de fire ringte inn til nødetaten og meldte fra om det som hadde skjedd.

– To av dem ble pågrepet på åstedet på Frigården hvor også den avdøde var, ved det avsperrende området utendørs. Vi anser dette området som det sentrale åstedet. De andre to ble pågrepet hjemme, i sentrum av Stjørdal kort tid etter, sier Sparby tirsdag ettermiddag.

I kjennelsen som ble forkynt mandag kveld, heter det at den avdøde og en av de siktede skal ha kranglet før drapet.

Politiet føler at det er fremdrift i etterforskningen:

– Vi tror at når vi har fått sikret de tekniske sporene og jobber parallelt med det taktiske, så vil vi nok med tiden komme fram til hva som egentlig skjedde, sier Sparby.

Ønsker tips

Mannen som ble løslatt har forklart at han ikke var til stede da avdøde mistet livet. Han har forklart at han forlot festen på gården i Lånke i 01-tiden natt til lørdag og gikk hjem.

Politiet vil gjerne ha tips dersom noen har sett mannen mellom klokken 01 og 05 natt til lørdag.

Etterforskningsleder Eivind Guldseth, som er tilknyttet lensmannskontoret i Stjørdal, skal nå lede det videre politiarbeidet.

Politiet vurderer fortløpende om de skal endre siktelsen etter hvert som de får flere detaljer om det som ledet opp til dødsfallet.