Hopp til innhold

KrF-politiker: – NRK voldtar P1-lyttere

På åpningsdagen for den nye radiokanalen P1+, flagger KrF-politiker Øyvind Håbrekke sin sterke misnøye med Norges største radiokanal, P1.

Øyvind Håbrekke tvitrer om P1
Foto: Montasje NRK

Øyvind Håbrekke

Øyvind Håbrekke mener det er for mye ironi og satire på P1.

Foto: Jørgen Pettersen / NRK

Onsdag morgen var det stor festivitas hos NRK da den nye radiokanalen P1+ ble åpnet med brask og bram. Den nye radiokanalen skal være et alternativ for folk som er glad i radio og som har levd litt.

– Voldtar folkets radiokanal

Åpningen av den nye radiokanalen fanget også tidligere stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti, Øyvind Håbrekke, sin oppmerksomhet.

På nettstedet Twitter skriver han at den nye radiokanalen er et plaster på såret etter at NRK har rasert tilbudet på NRK P1.

#p1pluss på digi e et plastr på sår etter at NRK lot ironikerne og standuperne voldta Hele Folkets Radiokanal. Men ønsk NRK å samle folket?

Øyvind Håbrekke på Twitter

Når NRK tar kontakt med Håbrekke, bekrefter han sin misnøye med det som i dag er Norges største radiokanal.

– P1 var hele folkets referanseradio. Nå er den blitt ødelagt av satire, ironi og overfladiske komikere. NRK bygger opp et digitalt tilbud som skal bøte på dette, sier Øyvind Håbrekke til NRK.

Håbrekke er skuffet over at NRK har valgt å endre lytterprofil på hovedkanalen P1 og velger å vri innholdet til å fenge et yngre publikum.

– For eksempel Nitimen har blitt noe helt annet enn det var før. P1 må ha mer substans, innhold og kvalitet, sier Håbrekke.

Mener det er upassende

Jon Branæs

Jon Branæs er kanalsjef for P1.

Foto: Glenn Slydal Johansen / NRK

Kanalsjef for NRK P1, Jon Branæs, reagerer på ordvalget i KrF-politikerens twittermelding.

– Jeg synes språkbruken er helt bak mål. Han kan ikke invitere til diskusjon med en så upassende språkbruk, sier Branæs.

Kanalsjefen stiller seg uforstående til at Håbrekke beskriver innholdet som overfladisk og forklarer at radiokanalene endrer seg gjennom tidene.

– Ingen radiokanal kan stå stille, da blir den irrelevant. Med flere radiokanaler kan vi differensiere. P1+ er ikke et plaster på såret, vi gir folk noe de ikke hadde fra før, det er ren bonus. P1s innhold er diskutert i Kringkastingsrådet for over et år siden og fikk full støtte, sier Branæs.