Byantikvar Gunnar Houen sier et krav om slokkingsutstyr vil redusere riskoen for nye brannkatastrofer.
Et automatisk slokkingsanlegg må vurderes på kjøkken i eldre trehus. Mange restauranter har tilhold i høyst verneverdige bygninger i Trondheim. Derfor mener byantikvaren det er på høy tid å vurdere et påbud, etter at smultgryter både på Vekteren Bistro og restauranten News har forårsaket uopprettelige tap.
For tidlig med påbud
Det er opp til kommunale brannmyndigheter å innføre slike påbud. I Oslo er automatisk slokkeutstyr påbudt over smultgryter i hus bygget før 1900.
- Det er for tidlig å innføre et påbud øyeblikkelig, mener sjef for forebyggende brannvern i Trondheim, Einar Nyberg.
Han mener det ikke er grunn til å forhaste seg med skjerpede regler, på tross av frityrbrannene ved Vekteren bistro i vår, og News på lørdag.