NRK Meny
Normal

Hellbillies saksøker lokal velforening

En velforening i Levanger har havnet i konflikt med Hellbillies etter en martnaskonsert i 2015. De kjente musikerne krever over 860.000 kroner av velforeningen.

Hellbillies Verket 2011

Hellbillies spilte under Levangermartnan for nesten 4000 publikummere i 2015.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg

Nå møtes partene i Oslo tingrett 6. januar.

Hellbillies mener velforeningen brøt kontrakten de hadde i forbindelse med konserten under Levangermartnan i fjor. Nå krever bandet 863.450 kroner i erstatning av Levanger Vel, skriver avisa Innherred.

– Uhørt krav

– Det er et uhørt høyt krav som vil få fatale følger for velforeningen om det må innfris, sier Levanger Vels advokat Rolf Christensen til NRK.

Velforeningen mener Hellbillies hadde en fastprisavtale, og betalte bandet rundt 200.000 kroner etter konserten. Hellbillies på sin side mener de skulle ha fått betalt på provisjonsbasis etter publikumsoppmøtet.

– Kontraktsbruddet er knyttet til at saksøkte slapp inn langt flere enn det kontrakten tillot. Hellbillies mener at både publikumstaket og følgene av misligholdet er regulert i kontrakten, sier advokat Christian Wadahl Uhlen, som representerer Hellbillies.

4000 publikummere

Advokat Rolf Christensen

Advokat Rolf Christensen representerer Levanger Vel.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Det kom nesten 4000 publikummere for å se konserten med det kjente bandet.

– Velforeningen mener de kan dokumentere at Hellbillies ikke skulle ha betalt etter hvor mange som besøkte konserten. Vi har forsøkt å inngå forlik med Hellbillies, men har ikke blitt enige, sier advokat Rolf Christensen til NRK.

Saken kommer opp i Oslo tingrett fordi Hellbillies managerselskap holder til i hovedstaden.