NRK Meny
Normal

Krever Helse Midt for 20 millioner

Nord-Trøndelag Røde Kors mener det ble gjort feil i anbudstildelingen.

Ambulanse, Helse Midt-Norge

Det ble Inntrøndelag Ambulanse og Namsos Trafikkselskap som vant anbudene i Nord-Trøndelag.

Foto: NRK

I dag startet rettssaken hvor det tidligere ambulanseselskapet til Nord-Trøndelag Røde Kors vil forsøke å bevise at de ble forbigått i anbudskonkurransen.

Måtte legge ned

Ambulanseselskapene Nord-Trøndelag Røde Kors og Rørvik Ambulanse hadde tilsammen 10 ambulanser i drift og nærmere 50 ansatte da de tapte kampen om ambulansekjøring for Helse Midt-Norge. Begge er nå såkalte sovende selskaper. De ansatte har sluttet og bilene er solgt. I ettertid er det klart at de tapte kampen på feil grunnlag, og derfor ønsker de erstatning.

Rørvik Ambulanse har allerede vært i retten. De tapte, mens Helse Midt-Norge ble dømt til å betale 2,2 millioner til et ambulanseselskap i Møre og Romsdal.

Krass kritikk fra Riksrevisjonen

I stedet for å inngå avtale med Nord-Trøndelag Røde Kors og Rørvik Ambulanse, valgte Helse Midt-Norge å inngå avtale med Inntrøndelag Ambulanse og Namsos Trafikkselskap. Prosessen har fått kraftig kritikk fra Riksrevisjonen.

- Selskapet kan dokumentere at kontraktene ville ha gitt 20 millioner kroner, sier advokat Arve Due Lund på vegne av Nord-Trøndelag Røde Kors Ambulanse til NRK.

Rettssaken føres i Stjør- og Verdal tingrett, og den er beregnet å ta tre dager.