Hopp til innhold

Krever full frifinnelse

Forsvarer Abid Raja krever full frifinnelse for sin klient som står tiltalt for forsettlig drap på sin 13 år gamle sønn.

Abid Raja, rettssak drap Stavset
Foto: Ellinor Hansen / NRK

Drapet skjedde på Stavset i Trondheim i fjor sommer. Aktor har lagt ned påstand om 18 års fengsel, men forsvareren mener mannen var alvorlig psykisk syk og utilregnelig da drapet skjedde.

 - Justismord

Raja sa i Trondheim Tingrett i dag at det vil være justismord å fengsle den 44-år gamle faren. 

- Min klient har vitterlig gjort dette, men det ville være feil om han skal dømmes til fengsel. Det riktige ville være om han ble dømt til tvungent psykisk helsevern. Får han en straffedom er det et justismord, sier forsvarer Abid Q. Raja til NRK Trøndelag.

Stoler ikke på tolken

Forsvaren mener de psykiatrisk sakkyndige ikke har hatt grunnlag for vurdert 44-åringens psykiske tilstand.

- Tolken har aldri sluppet dem inn på en del emner som de gjerne ville ha svar på, eksempelvis hvordan han ble torturert, hva slags stemmer han hørte. Det skyldes, som de fire andre tolkene sier, at man ikke kan stole på den jobben tolken har gjort, sier Abid Q. Raja.

Aktor Kaia Strandjord sier spørsmålet om tiltaltes psykiske helse er vurdert.

- De rettspsykiatrisk sakkyndige har gitt sin uttalelse til retten og de har sagt at tiltalte er relativt frisk, sier Kaia Strandjord.

Etterlignet aktor

Under prosedyren etterlignet Raja aktor Strandjords nordnorske dialekt. Ifølge Adresseavisen mener han det var et retorisk poeng for å minne retten på hvordan aktor framstilte sine poenger dagen før.

- Jeg er vant til at barn gjør det når de skal raljere over meg, det er ikke morsomt når det gjøres i en sånn sammenheng. Jeg tror neppe han hadde gjort det hvis det var en mann som var aktor, sier Kaia Strandjord til NRK.