Hopp til innhold

Krever full gjennomgang av brannsikkerheten

Rådmannen i Trondheim krever en full gjennomgang av brannsikkerheten ved Peterson Packaging etter torsdagens storbrann.

Peterson Packaging på Ranheim

Slik så det ut på Peterson Packaging klokken 21.10 torsdags kveld. Brannen ulmer fortsatt, og brannvesenet har drevet med etterslukning over natten.

Foto: Henrik Sundgård

Stein Ytterdahl

Rådmann Stein Ytterdahl er svært fornøyd med hvordan nødetatene og kommunen håndterte krisen på Ranheim.

Foto: Joar Elgåen / NRK

– Vi forventer en fullstendig gjennomgang av brannsikkerheten fra bedriftens side og fra myndighetene som skal etterse den type ting, sier rådmann i Trondheim, Stein Ytterdahl, til NRK.

Etter torsdagens brann i Peterson Packagings lagerbygning på Ranheim stiller rådmannen spørsmål ved at papirlageret var såpass nært gasstankene som lenge fikk nødetatene til å frykte for at brannen ville føre til en eksplosjon.

– Alle stiller seg spørsmålet om hvordan disse gasstankene kunne stå så nært så mye brennbart materiale, sier Ytterdahl.

Ifølge Adresseavisen skal lagerbygningen, som oppbevarer 2.500 tonn med returpapir, ikke ha hatt brannalarm. Daglig leder ved bedriften, Svein Olav Tinmannsvik, sier til avisa at de ikke anså en brann i lageret som en fare for de andre bygningene.

Beredskapen fungerte

Rådmannen har derimot kun gode ord å komme med når det gjelder kriseberedskapen i kommunen.

– Vi ble tidlig varslet om at brannen var der, og det tok bare noen minutter før politiet ba oss sette ned en kriseledelse, sier Ytterdahl.

Han berømmer både politiet, brannvesenet og alle de enhetene som kastet seg rundt for å prøve å forberede seg på en mulig evakuering.

– Det er veldig godt å se at rutinene fungerer, når alle enhetene fikk beskjed om å iverksette beredskapsplanene sine skjedde det på en ryddig og ordentlig måte, mener rådmannen.

Ingen kommunikasjonssvikt

Rådmannen mener ikke at det har vært dårlig kommunikasjon mellom kommunen og politiet, selv om kommunen iverksatte en evakuering av sine enheter før politiet ba dem om det.

– Vi valgte å være føre-var og evakuerte dem som trengte det mest, forklarer rådmannen.

Selv om rådmannen er fornøyd med måten krisen ble håndtert sier han at kommunen vil gå gjennom egne rutiner for å få kommunikasjonen til å flyte enda bedre neste gang krisen er i gang.

– Det er veldig viktig for oss å gå nøye igjennom hvordan vi enda bedre kan få rask innsikt i hvilke enheter vi har i området når sånt skjer. En ting er sykehjem og skole, men vi har også alle andre mindre enheter, som hjemmesykepleie og hjemmehjelp, sier Ytterdahl.