Stor pågang etter radarvarsling – Trygg Trafikk krever forbud

Trygg Trafikk i Nord-Trøndelag krever et forbud mot radarvarsling i bil som et Namsos-firma nå selger.

Frode Skjervø, Trygg Trafikk

Frode Tiller Skjervø i Trygg Trafikk er sterkt kritisk til radarvarsling i biler.

Foto: Tariq Alisubh/NRK

Magnus Wester

Magnus Wester håper å selge 100.000 radarvarslere i Norge.

Foto: Privat

Det er Magnus Wester som står bak firmaet, og han har tidligere gjort stor suksess med sms-varsling. Nå selger firmaet hans en GPS-boks og abonnement til kundene sine, slik at de blir varslet om politiets fartskontroller.

– Vi har foreløpig åpnet for salg i Namsos-området, og vi varsler om kontroller i Nord-Trøndelag, sier Wester til Namdalsavisa.

– Ønsker forbud

Men distriktsleder Frode Tiller Skjervø i Trygg Trafikk reagerer sterkt på dette produktet som foreløpig er solgt i noen hundre eksemplarer i Namsos-området.

– Jeg skjønner at han vil tjene penger, men folk må tenke på konsekvensene. Når folk vet at det ikke er kontroll kan de gi full gass. Dette ønsker vi et forbud mot, sier Skjervø til NRK.

Magnus Wester hevder overfor Namdalsavisa at radarvarslingen er et viktig forebyggende tiltak når det gjelder trafikksikkerhet.

Økt synlighet

– Vi reduserer faren for prikker og bøter, og vår tjeneste oppnår samme effekt som politiet ønsker; økt synlighet, sier han til avisa.

GPS Radar

Det er slike GPS-bokser Namsos-firmaet nå håper å selge over hele Norge.

Foto: Magnus Wester

– Fjerner du risikoen for å bli tatt, øker farten. Og økt fart fører til ulykker, sier Frode Tiller Skjervø.

100.000 enheter

Magnus Wester håper å kunne selge over 100.000 enheter over hele Norge på sikt.

– Vi har hovedkontor i Namsos og to avdelinger i Trondheim med fem ansatte. Enheten vil bli oppdatert fortløpende med oppdateringer og nye tjenester. Med tiden håper vi også å ta tjenesten videre til Norden og videre ut i Europa, sier Magnus Wester til NRK.