Krever bedre strømberedskap

Røyrvik-ordfører Arnt Mickelsen mener beredskapen må bli bedre etter stormen Hildes herjinger forrige helg.

Trefall over strømlinje

Store trær falt over linjenettet i Nord-Trøndelag og ødela strømnettet mange steder.

Foto: NTE

Arnt Mickelsen, ordfører i Røyrvik i Nord-Trøndelag (Ap)

Arnt Mickelsen mener strømberedskapen må bli bedre i framtida.

Foto: Siv Eli Vuolab / NRK

I flere deler av Namdalen var enkelte uten strøm i mer enn fem døgn, og Mickelsen mener man må få flere strømaggregater på plass.

– Må ha lager

– Jeg mener vi må se på flere tilknytningspunkter der vi fort kan gå inn med aggregater. Det betyr at vi også må ha et visst lager av slike aggregater, sier Mickelsen til NRK.

Ordføreren mener det er først og fremst Nord-Trøndelag E-verk som må ta tak i dette med aggregater.

– Kommunen kan ikke ta det hele og fulle ansvaret for noe sånt, og da må NTE stille opp. Men kommunen må selvsagt selv ta ansvaret for sine egne bygg, sier han.

I Røyrvik kommune var folk som bor inne ved Namsvatnet uten strøm i fem døgn etter at det massive trefallet ødela strømnettet i store deler av Namdalen.

Bekymrede bedrifter

– Vi har bedrifter som har sentrale roller i resten av verden som var svært bekymret når nettet var nede. Vi har et hønseri og vi har gårdsbruk som var uten strøm. Derfor må det reageres fort når strømmen blir borte, sier Arnt Mickelsen.

Nå ber Røyrvik-ordføreren folk komme med tilbakemeldinger om hva som kan gjøres bedre i framtida.

– Vi ber rett og slett publikum om hjelp. De må fortelle oss hvordan de opplevde situasjonen etter strømbruddet, og gjerne komme med ideer til forbedringer. Fra kommunens side skal vi nå ha møte med alle nødinstanser for å høste erfaringer, sier han.