Krever at ny teatersjef bor i Trondheim

Trøndelag Teater søker ny teatersjef, og vedkommende må bo eller være villig til å flytte til Trondheim.

Trond-Ove Skrødal og Terje Roll Danielsen

Skuespiller og tillitsvalgt Trond-Ove Skrødal og styreleder Terje Roll Danielsen er på utkikk etter ny teatersjef. Vedkommende må være villig til å bo i Trondheim, sier styrelederen.

Foto: Grete Thobroe / NRK

– Sånn må det være. Han skal være en del av byen han virker i, sier styreleder i Trøndelag Teater, Terje Roll Danielsen.

Neste år forlater Kristian Seltun jobben som teatersjef ved Trøndelag Teater, og teatret er i gang med å lete etter hans etterfølger. Vedkommende må være villig til å bo i Trondheim.

– Han skal kjenne publikummet som kommer til teatret og gjerne være aktiv i det kulturelle livet i byen, sier Danielsen.

Fristen for å søke går ut 20. april, og teatret har fått en god del henvendelser allerede.

– Vi har allerede fått en bunke med søknader og vi har fått telefoner. Så det er absolutt interesse, sier Danielsen, som ikke vil røpe noen navn.

– Har utfordret og vist bredde

Kristian Seltun, teatersjef Trøndelag Teater

Kristian Seltun har vært teatersjef i ni år og sier takk for seg til neste år.

Foto: Tone Iversen / NRK

Seltun har vært teatersjef i ni år, men han var ikke et opplagt valg, sier styrelederen.

– Han hadde ikke søkt stillingen heller, men vi fant ham. Han takket ja, ble i ni år og har vært en stor suksess for teatret, sier Danielsen.

Teatret har vært nominert til en rekke Hedda-priser under Seltuns ledelse, og fikk nylig flere nominasjoner til Komiprisen 2017. Skuespillernes tillitsvalgt, Trond-Ove Skrødal, er fornøyd med retningen teatret har tatt under Seltun.

– Med de stykkene han har valgt så har han utfordret hva som kan gå på Hovedscenen. Altså det tenkes ikke bare kassasuksess, men at det skal være noe som er utfordrende både for skuespillerne og publikum, sier Skrødal.

– Og så går det mye på bredden han har vist, han har turt å gå litt utenfor rammene og det har vi likt veldig godt.

Juleevangeliet - The Smash Hit Musical

Juleevangeliet - The Smash Hit Musical ble nylig nominert til Komiprisen 2017.

Foto: Marco Villabrille

Ønsker en leder som kan føre teatret videre

Skrødal mener det vil være viktig med en teatersjef som er en god leder, både økonomisk og organisatorisk, og at det er en leder som kan føre teateret videre.

– Det er klart hvis vedkommende er en kunstnerisk profil eller har noen tanker om hvordan teatret skal bli best mulig og hvordan vi skal klare å være viktig for trøndere, så er det viktig, sier Skrødal.

Den nye teatersjefen vil bli ansatt i fire år, og hvem det blir, skal være klart i løpet av september.

– Det er en spennende prosess. Det er det hver gang, sier Danielsen.